Mioara Velicu, despre problemele cu banii. Ce pensie încasează celebra cântăreață după 60 de ani de activitate. „N-am studii”

Iancu Andreea 25.05.2022, 14:34
Mioara Velicu, despre problemele cu banii. Ce pensie încasează celebra cântăreață după 60 de ani de activitate. „N-am studii”

Este una dintre vocile din muzica folclorică extrem de apreciate de public, însă puțini știu povestea din spatele artistului. Mioara Velicu, ajunsă la venerabila vârstă de 77 de ani, a adunat în bagajul său de experiență 60 de ani de activitate în fața publicului. Cu toate acestea, celebra cântăreață mărturisește ce pensie primește și care sunt problemele cu care se confruntă din pricina veniturilor modeste. Artista a recunoscut că a fost nevoită să recurgă la ajutorul băncii.

Mioara Velicu, situație grea din pricina banilor. Ce pensie primește lunar de la stat

Cunoscuta cântăreață de muzică populară Mioara Velicu este una dintre artistele cele mai apreciate din lumea folclorică. Chiar dacă vârsta își spune cuvântul în cazul multora, Mioara Velicu recunoaște că încă mai cântă live, deși a adunat 60 de ani de muncă. Astfel, artista poate să se conecteze cu publicul său. Deși are un glas de aur, cântăreața de muzică populară recunoaște că nu are studii muzicale, fiind înzestrată cu acest dar de la Dumnezeu. În plus, Mioara Velicu a recunoscut că se confruntă cu probleme cu banii, mărturisind care este pensia lunară pe care o încasează.

„Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har minunat. Am avut norocul să fiu lângă soliști de marcă, am învățat de la ei, țin steagul sus cu muzică de calitate. Eu cânt de pe la 3-4 ani. Mama mă punea să cânt când venea moașa pe la noi, deși eu voiam să merg la joacă. Până când a început să-mi placă să cânt, după clasa a V-a. N-am studii, eu sunt de pe prispa casei, e ceva nativ la mine. Eu nu știu tonalitățile nici acum. Eu cânt live și acum. La petrecerile private sau la spectacol doar live cânt. Nu pot să pun CD, apoi să dau din gură, nu pot să transmit ceea ce simt astfel.”, a explicat artista în cadrul unui podcast recent.

Ce pensie are Mioara Velicu
Mioara Velicu este una dintre cele mai apreciate artiste

Cântăreață a dezvăluit că a împrumutat bani de la bancă

Mioara Velicu a povestit în cadrul podcastului lui Damian Drăghici că a trecut și prin perioade grele, pandemia afectând-o serios. Pentru că este o femeie care obișnuiește să își achite dările către stat, artista a avut nevoie de bani de la bancă pentru a acoperi taxele și impozitele. Din păcate, pensia de 4.000 de lei pe care o încasează lunar nu a ajutat-o să se descurce.

„Acum am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat. Întotdeauna mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme”, a mai spus solista.

Artista este originară din satul Ireasca, comuna Gohor, județul Galați, fiind născută într-o familie în care muzica tradițională a fost cultivată de mama sa, la rândul său o cântăreață cunoscută din localitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...