Mioara Roman, executată silit la 80 de ani. Motivul pentru care statul român în cere o sumă uluitoare, 850 de mii de euro

Cristian Cojocaru 16.05.2021, 14:32
Mioara Roman, executată silit la 80 de ani. Motivul pentru care statul român în cere o sumă uluitoare, 850 de mii de euro

Mama Oanei Roman are parte doar de necazuri, acum la bătrânețe. Cum problemele de sănătate pe care le ar nu ar fi de ajuns, acum Mioara Roman este executată silit de către stat, fiind citată în mai multe procese.

Mioara Roman este executată silit de către stat

Internată într-un azil din cauza mai multor probelem de sănătate, printre care și Parkinson, Mioara Roman pare să nu mai aibă parte de liniște acum la bătrânețe. Ajunsă la onorabila vârstă de 80 de ani, mama Oanei Roman a aflat în urmă cu câteva săptămâni depre o nouă executare silită din partea RA-APPS.

Instituția încearcă acum să recupereze de la Mioara Roman incredibila sumă de 850.000 de euro. Femeia datorează această sumă pentru că a locuit în vila care actualmente reprezintă reședința lui Traian Băsescu. Mioara Roman a reușit să datoreze fabuloasa sumă după ce, RA-APPS a mărit chiria de la 160 de dolari la 6.000 de euro pe lună, în anul 2008.

La acea vreme, Mioara Roman a refuzat să plătească exorbitanta sumă și totodată să părăsească imobilul, acționând regia în instanță. După mai bine de un deceniu de procese, regia a câștigat în instanță, iar acum are dreptul să-i ceară mamei Oanei Roman banii datorați dar și penalitățile aferente.

Mioara Roman se află în imposibilitatea de a plăti această sumă, având în vedere că în urmă cu câțiva ani, declara faptul că pensia sa este de doar 1.400 de lei, venituri care nu îi permiteau să plătească nici măcar onorariul avocatului.

Mioara Roman executată silit
Oana Roman face tot posibilul sa ii asigure mamei sale toate cele necesare

Problemele se țin lanț pentru mama Oanei Roman

Aceste probleme reprezintă un factor și pentru degradarea stării de sănătate a Mioarei Roman care, a ajuns într-un azil, unde poate primi tratamentul și îngrijirile medicale pentru afecțiunile sale.

”Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea, îmbătrânirea a fost bruscă. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă? Mama are boală degenarativă ce nu poate fi controlată”, a povestit Oana Roman cu ceva vreme în urmă.

Oana Roman a afirmat că încearcă să îi asigure mamei sale un trai decent.

”Lumea mă acuză că am internat-o pe mama la azil. Este ca un hotel de cinci stele. Nu are nicio legătură cu conceptul comunist când ne gândim la un azil. Oamenii aceia trăiesc în condiții de cinci stele. Au etaj special pentru cei care nu se pot deplasa. Nu e azil. Este un centru care livrează și astfel de servicii. Mama va sta o lună, dacă mai este nevoie va mai veni acasă, și după 1-2 săptămâni va merge iar până își va îmbunătăți starea. Pentru ea e ca o vacanță pentru că de un an nu a mai ieșit nicăieri. Am protejat-o foarte mult”, a mai povestit Oana Roman.

Urmăriți Impact.ro și pe