Minunea descoperită sub dărâmături, în urma cutremurului din Siria. Echipele de salvare au rămas mute de uimire

Ana Anitoiu 07.02.2023, 11:01
Minunea descoperită sub dărâmături, în urma cutremurului din Siria. Echipele de salvare au rămas mute de uimire

O minune a fost descoperită sub dărâmături, în Siria, în urma cutremurului devastator de luni, 6 februarie, ce a făcut dezastru și în această țară, seismul având epicentrul în Turcia. Echipele de salvare au rămas mute de uimire.

Ce minune au descoperit salvatorii sub dărâmături, în Siria

Într-o înregistrare video ce a fost publicat de un jurnalist sirian pe Twitter se vede cum un bărbat iese cu un bebeluș nou-născut scos de sub dărâmături și îl predă echipajelor de salvare. Conform acestuia, imaginile au fost filmate în orașul Jindires, aflat în nordul Guvernoratului Alep din nordul Siriei, situat la granița cu Turcia.

O femeie din Siria a născut sub dărâmăturile unei clădiri. Ea și-a protejat copilul cu propriul trup, până în ultima sa clipă de viață. Nou-născutul a fost transportat la spital.

Bilanțul, în creștere

Un al doilea cutremur, cu o magnitudine de peste 7 grade, a lovit orașul Malatya din Turcia, la mai puțin de 12 ore după primul seism puternic, înregistrat luni dimineață. Mai multe orașe din Turcia și Siria au fost afectate.

Cutremurele au fost urmate de numeroase replici și au fost simţite puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. În Siria, seismele au afectat provincia Alep, mai ales localităţile Jandaris şi Atareb. Seismele au mai fost resimţite în Cipru şi Liban.

Cel mai recent bilanț este de aproape 5.000 de morți, în Turcia și Siria. Misiunile de căutare a supraviețuitorilor au fost împiedicate în timpul nopții în Turcia de temperaturile foarte scăzute, zăpadă și ploaie. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000.

Echipa de salvatori români, prima care a ajuns pe teritoriul Turciei în urma dezastrului, acționează în provincia Hatay. Echipa este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...