Ministrul Vasile Dîncu și comisarul Adina Vălean, decorați de președintele Zelenski. Pentru ce au fost recompensați oficialii români

Anca Manolica 30.08.2022, 23:57
Ministrul Vasile Dîncu și comisarul Adina Vălean, decorați de președintele Zelenski. Pentru ce au fost recompensați oficialii români

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decorat zeci de oficiali și ziariști din Occident care s-au implicat în susținerea țării sale în fața invaziei pe care armata rusă a pornit-o. Printre cei care au primit distincții din partea liderului ucrainean se numără Vasile Dîncu, ministrul Apărării, și comisarul european pentru Transport, Adina Vălean. Ce alte nume importante mai sunt pe listă.

Vasile Dîncu și Adina Vălean, decorați de președintele Volodimir Zelenski

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a oferit decorații unor oameni politici, jurnaliști și actori din întreaga lume pentru sprijinul acordat țării pe care o conduce. În total, au fost recompensate 110 persoane, printre care se numără și Vasile Dîncu, ministrul Apărării, și comisarul european pentru Transport, Adina Vălean.

Reprezentantul Apărării țării noastre a fost decorat cu „Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III”, în vreme ce Adina Vălean a primit „Ordinul de Merit, gradul III”.

„Pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei, contribuția semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”, se arată scris în textul decretului.

Țara noastră a fost lăudate nu de puține ori de către oficialii țării vecine pentru sprijinul oferit, în ciuda faptului că Bucureștiul a adoptat o strategie de comunicare discretă legată de o presupusă susținere militară. În schimb, au prezentat pe larg eforturile depuse pentru a primi cât mai mulți refugiați ucraineni și pentru deschiderea Portului Constanța pentru exporturile de mărfuri ucrainene.

Ministrul Vasile Dîncu și comisarul Adina Vălean, decorați de președintele Zelenski
Ministrul Vasile Dîncu și comisarul Adina Vălean, decorați de președintele Zelenski

Ce alte nume importante se numără pe listă

Pe lista personalităților decorate se află și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alături de mai mulți comisari europeni, președintele Consiliui European, Charles Michel, precum și miniștri ai Apărării din mai multe state europene.

De asemenea, liderul ucrainean a mai decorat pe: Mario Draghi, premierul Italiei, Anthony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, Lloyd Austin, Secretarul Apărării din SUA, Luigi de Maio, ministrul de Externe al Italiei, Gabrielius Landsbergis, ministrul de Externe al Lituaniei, Kadri Simson, comisarul european pentru Energie, Howard Graham Buffett, om de afaceri și filantropist american, Josep Borrel, vicepreședinte AL Comisiei Europene, Christiane Amanpour, jurnalistă CNN, Margaret Brennan, jurnalistă CBS și actorul americat Ben Stiller.

Important de subliniat este faptul că pe lista personalităților ce au fost decorate de Zelenski nu se numără niciun oficial maghiar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...