Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște problemele sistemului medical. Unde s-ar putea impune carantina ca la Suceava

Redacția IMPACT 03.04.2020, 14:23
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște problemele sistemului medical. Unde s-ar putea impune carantina ca la Suceava

Nelu Tătaru a făcut câteva declarații, după vizitele din aceste zile, din teritoriu. Epidemia cu noul virus ar putea evolua și în alte puncte ale României, la fel ca la Suceava. În anunțul făcut de curând, ministrul Sănătății a precizat și ce orașe au fost puse sub o atentă monitorizare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște problemele sistemului medical

În momentul de față, cel mai nou bilanț al cazurilor de infectare cu noul virus arată că numărul persoanelor a ajuns la 3183. Totodată, pe secțiile ATI din spitalele din țară există internați 83 de pacienți. Autoritățile au mai anunțat, în această vineri, că au fost prelucrate 31.657 de teste, pe teritoriul țării noastre.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaște problemele sistemului medical. Unde s-ar putea impune carantina ca la Suceava
În România există trei focare de coronavirus, la Suceava, Deva și Arad

Ministrul Sănătății a mai precizat că România are, în prezent, trei mari focare de infecție. Acestea sunt cele de la Suceava, în Arad, dar și Deva. A mai fost adusă în discuție și situația de la Țăndărei, ce ar putea deveni una foarte dramatică. Despre aceasta, Nelu Tătaru a menționat că se vor aplica măsuri, în funcție de evoluția numărului de cazuri de persoane infectate. Din acest motiv, ar putea fi luată decizia de carantinare.

„În acest moment, avem trei focare de infecţie – Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva. La Suceava intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time. La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical și oamenii respectă restricțiile nu va fi nevoie să se impună carantină. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Unde se poate impune carantina ca la Suceava

Ministrul Sănătății a mai anunțat că ia în calcul schimbarea managerului, pentru DSP Arad. Acesta a oferit un răspuns și pentru situația de la Țăndărei, unde dacă numărul de cazuri va crește, se poate ajunge la carantină totală.

„Autoritățile locale vor face ce este necesar, dacă nu reușesc, vom aplica și alte măsuri.”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe