Ministrul Sănătăţii, despre obligativitatea vaccinării personalului medical. Ioana Mihăilă: „Sper să nu fie nevoie”

Ana Anitoiu 08.05.2021, 17:49
Ministrul Sănătăţii, despre obligativitatea vaccinării personalului medical. Ioana Mihăilă: „Sper să nu fie nevoie”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vorbit despre obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a personalului medical. Oficialul a declarat că speră să nu fie nevoie de o astfel de măsură în România, lăsând să se înțeleagă, însă, care este condiția ce trebuie să fie îndeplinită astfel încât să nu se ajungă la această situație.

Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea anti-Covid-19

Ioana Mihăilă a declarat că de când s-a vaccinat anti-Covid-19 și cu cea de-a doua doză se simte mai relaxată. Ministrul Sănătății a explicat că i s-a diminuat considerabil stresul referitor la posibilitatea de a se infecta și de a transmite coronavirusul și altor persoane.

„Eu pot să spun mai mult experienţa mea personală, nu profesională, experienţa mea personală legată de vaccinare. Pur şi simplu, după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care-l aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecţie şi de a transmite infecţia celorlalţi s-a diminuat considerabil”, a spus Ioana Mihăilă, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor.

Ministrul Sanatatii, despre vaccinarea obligatorie a personalului medical
O persoana vaccinata de un cadru medical

Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea obligatorie a personalului medical

Ministrul Sănătății a încurajat cadrele medicale să se vaccineze anti-Covid-19. Ioana Mihăilă le-a atras atenția că imunizarea este importantă pentru protecția lor, dar mai ales pentru cea a persoanelor din jur. În plus, oficialul a lăsat să se înțeleagă care este condiția ce trebuie să fie îndeplinită pentru a nu se ajunge la obligativitatea vaccinării.

”Sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, în favoarea vaccinării obligatorii

Declarația Ioanei Mihăilă vine în contextul în care medicul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook în care s-a declarat în favoarea vaccinării anti-Covid-19 obligatorii a unor categorii de populație. El s-a referit la personalul medical şi la cei pe care i-a numit „esenţiali”, potrivit News.ro.

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății a pledat și pentru „retragerea beneficiilor sociale pentru cei care prin refuzul lor (nejustificat medical) de vaccinare contribuie la spolierea bugetului din care îşi trag beneficiile”. La ceva timp după ce a publicat mesajul, medicul l-a retras din secţiunea publică a paginii sale de Facebook, explicând că a hotărât „schimbarea audienţei” sale „din public în doar pentru prietenii FB” din lista sa, „pentru anumite postări”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...