Ministrul Sănătății, anunț optimist pentru români: ”Valul patru nu va mai atinge intensitatea valurilor doi și trei””

Ioana Bucur 17.06.2021, 21:54
Ministrul Sănătății, anunț optimist pentru români: ”Valul patru nu va mai atinge intensitatea valurilor doi și trei””

Ministrul Sănătății a făcut un anunț optimist pentru români. Ce spune Ioana Mihăilă despre modul în care se va manifesta al patrulea val al pandemiei, așteptat peste câteva luni. Autoritățile au început deja pregătirile.

Ministrul Sănătății, anunț optimist pentru români

Finalul sezonului de vară ar putea aduce un alt val al pandemiei de Covid-19. Ministrul Sănătății a declarat, joi, că autoritățile se pregătesc deja pentru un nou episod de creștere a numărului de cazuri, însă a venit și cu o veste bună pentru români.

Ioana Mihăilă a afirmat că a fost făcut cadrul legal pentru ca spitalele să poată răspundă în cel mai scurt timp, în mod util și eficient, unui nou val, însă nu crede că acesta ar putea să atingă intensitatea valurilor doi și trei.

„Să facem nişte presupuneri în condiţiile în care nu ştim câte persoane vor fi vaccinate peste două sau trei luni, deşi avem nişte obiective clare, dar ele trebuie să fie şi atinse, este prematur. Noi suntem pregătiţi, am făcut cadrul legal pentru ca spitalele să poată să răspundă în timp util şi eficient (…)

Noi am luat ca termen de referinţă numărul maxim de paturi din valul pandemic cel mai sever. Acolo am luat ca valoare de referinţă. Nu cred – şi nimeni cred că nu crede – că există posibilitatea reală să mai atingem intensitatea valurilor doi şi trei din toamnă şi din iarnă”, a transmis ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, anunț optimist pentru români
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Inquam Photos / Ilona Andrei

Florin Cîțu: „Nu ar trebui să avem discuţii despre valul patru în România”

Premierul Florin Cîțu, în schimb, nu vrea să audă discuții despre un al patrulea val al pandemiei, fiind convins că acesta poate fi evitat, în condițiile în care există „dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea”.

„Din punctul de vedere al Guvernului, am făcut tot ceea ce am putut face ca să avem aceste campanii de vaccinare de succes, pentru că nu este vorba despre un succes al campaniei de vaccinare al Guvernului, este vorba despre o campanie pentru viaţă, despre asta vorbim, despre o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate. Şi tot aud în spaţiul public discuţii despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuţii.

În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Nu ar trebui să existe această discuţie despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm, nu mai avem valul patru. Astăzi românii trebuie să să ştie că se pot vaccina oriunde, oricând şi aşa evităm acest val patru”, a declarat Florin Cîţu, joi la Alba Iulia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...