Ministrul Sănătății afirmă că sunt trei tipuri de vaccinare în planul pentru școli. Ce i-a îndemnat Ioana Mihăilă pe părinți

Ioana Bucur, George Capoeanu 31.08.2021, 19:35
Ministrul Sănătății afirmă că sunt trei tipuri de vaccinare în planul pentru școli. Ce i-a îndemnat Ioana Mihăilă pe părinți

Mininistrul Sănătății a anunțat că sunt trei tipuri de vaccinare în planul pentru școli. Ce recomandare a făcut Ioana Mihăilă părinților, cu două săptămâni înainte ca elevii să se întoarcă în sălile de clasă.

Ministrul Sănătății, despre vaccinarea în școli

Potrivit ministrului Sănătății, în școlile în care există cabinete medicale, medici și dotare corespunzătoare, se vor deschide centre de vaccinare. În cazurile în care aceste lucruri nu sunt posibile, se vor putea solicita caravane mobile, cu personal de la alte centre de vaccinare.

Mai mult, Ioana Mihăilă a anunțat că sunt trei tipuri de vaccinare în planul pentru școli.

„Deja au fost, împreună cu Ministerul Educaţiei, nominalizate persoane de contact în fiecare şcoală care iau legătura, pe de o parte, cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi implicit ai centrelor de vaccinare, pe de altă parte, cu clasele şi cu părinţii, tocmai pentru a organiza campanii de informare şi pentru a pune în legătură specialiştii cu părinţii pentru a avea o informare corectă asupra beneficiilor vaccinării la copil. Pe de altă parte, referitor la vaccinarea în şcoli, avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfăşurăm în şcoli.

Acolo unde se poate şi unde există cabinete medicale şcolare, medic şcolar şi dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele cabinete se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare.

În special în oraşe avem centre de vaccinare care au timp, nemaiavând acum atât de multă activitate, să se mobilizeze către şcoli, iar la şcolile unde există un centru de vaccinare în imediata proximitate, reprezentanţii şcolii informează şi programează copiii, părinţii şi cadrele didactice la vaccinare”, a spus ministrul la Digi 24.

Ministrul Sănătății afirmă că sunt trei tipuri de vaccinare în planul pentru școli
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, sfat pentru părinți

Mihăilă i-a sfătuit pe părinți să își vaccineze copiii, subliind că „nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”, mai ales că experiența valului patru arată că tot mai mulți copii ajung cu forme grave ale bolii pe secțiile de Terapie Intensivă.

Mai mult, actualul ministru al Sănătății a afirmat că părinții elevilor ar trebui să ceară de la școli situația personalului vaccinat și nevaccinat, adăugând că este „îngrijorător” că multe cadre didactice nu s-au vaccinat.

„Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze. (…) Mi se pare cel puţin trist şi, cu siguranţă, îngrijorător.

Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”, a spus ministrul, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe