Ministrul Sănătății, acuzat de soțul femeii care a murit după ce a fost operată de acesta. ”Ne-a zis că riscul e minim!”

Diana Radu 18.02.2020, 17:51
Ministrul Sănătății, acuzat de soțul femeii care a murit după ce a fost operată de acesta. ”Ne-a zis că riscul e minim!”

Victor Costache, ministrul care ocupă pentru a doua oară în guvernul Orban, funcția de ministru al Sănătății este acuzat pentru ucidere. Preotul Mihalache Tudorică susține că acesta i-ar fi omorât soția pe masa de operație în anul 2017. Acum, medicul este judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzații grave la adresa ministrul Sănătății: ”Ne-a zis că riscul e minim!”

Mihalache Tudorică îl acuză pe ministrul Sănătății că i-a ucis soția din neglijență. Soția preotului, Elisabeta, a murit în februarie 2017, după o intervenție pentru stenoză de valvă aortică realizată de chirurgul cardiac Victor Costache, la Clinica Polisano din Sibiu, pentru care pacienta a plătit suma de 10.000 de euro. Mai mult, soțul femeii decedate mai spune că medicul ar fi făcut presiuni asupra lor pentru a accepta operația.

”I-am spus însă ”lăsați-ne să ne orientăm, e o chestie și inumană, atât de rapid să intri în operație, bolnavul trebuie și el pregătit”, așa că am refuzat în primă fază. Am ajuns acasă, am fost sunat de mai multe ori de Costache, ”când ne-am hotărât să facem operația”. Într-un anume fel, soția mea a intrat într-o panică teribilă, ne-a lucrat psihologic, și am hotărât să o operăm pe 1 februarie 2017”.

În urma intervenției chirurgicale, a dobândit un bloc artioventricular grad III, adică partea electrică a inimii nu-i mai funcționa. Noi am ținut tare să n-o scoată din Reanimare, dar ei au scos-o și au dus-o într-un salon, singură. Era monitorizată și acolo, singură în salon”, a declarat soțul femeii ucise de Victor Costache.

acuzatii grave, ministrul sanatatii, victor costache
Acuzații grave la adresa ministrul Sănătății: ”Ne-a zis că riscul e minim!”

De asemenea, Mihalache Tudorică a mai dezvăluit că medicii nici măcar nu au sesizat că soția s-a a rămas fără puls și ulterior a murit. Cu toate acestea pe biletul de externare primit scria cu exactitate ora la care a murit femeia, dar și că s-a intervenit pentru resuscitarea pacientei.

”Pe biletul de externare scria că a murit în jurul unei anumite ore, așa cum au zis ei că s-a observat pe telemetrie, și că odată cu aritmiile, s-a și intervenit în resuscitarea bolnavei. Mint! Ei nici nu știau că pacienta a murit”,  a declarat soțul femeii decedate pentru Kanal D.

Urmăriți Impact.ro și pe