Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit cu detalii legate de Centura de Sud a Capitalei, un proiect care ar mai elibera din traficul bucureștean. Oficialul a dat detalii despre această șosea care va avea profil de autostradă și care va uni Autostrada Soarelui de Autostrada București-Pitești.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a lansat în declarații optimiste referitoare la Centura de Sud a Capitalei, care ar urma să lege Autostrada Soarelui A2 de A1 București-Pitești.
Proiectul e denumit generic A0 – pentru că șoseaua va avea profil de autostradă. Acum, ministrul Transporturilor a anunțat că a fost semnat contractul și pentru ultima secțiune din Centura de Sud a Bucureștiului.
Acesta va fi semnat luni cu o firmă din Turcia.
Centura de Sud a Capitalei va fi construită pe bucăți. Sunt trei tronsoane de drum, iar contractul pentru ultima secțiune va fi semnat luni. Câștigătoare e o firmă din Turcia, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„În 2017 s-au scos foarte multe proiecte noi, printre care se numără şi Centura Bucureşti la profil de autostradă. Luni (26 august n.red.) vom semna ultimul contract. Centura Bucureştiului a fost împărţită în trei secţiuni, două au fost semnate şi ultima secţiune o vom semna luni. La ora 10:00 se va semna contractul cu antreprenorul, este o firmă din Turcia cea care a câştigat. Deci, toată centura pe sud, 50 de kilometri noi de centură la profil de autostradă”
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, pentru Realitatea TV
Ministrul a subliniat că perioada de proiectare este de un an de zile pentru acest contract, iar cea de execuţie pe toate cele trei secțiuni este de de 24 luni, în condiţiile în care celelalte două contracte au fost semnate anterior.
„Perioada de proiectare se poate diminua, dacă avem constructori serioşi o pot diminua la 4-5 luni şi atunci poate să înceapă şi execuţia mult mai rapid. Cred că undeva în 2 ani şi jumătate, în 2021, va fi gata noua centură la profil de autostradă (…) este un obiectiv nou nu vorbesc de centura existentă. Este inelul zero. Pe nord, centura existentă, parte din ea a fost extinsă la patru benzi, dar suplimentar am dat drumul la proiectare şi execuţie, la fel şi la noua centură la profil de autostradă, deci, practic închidem tot inelul”
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
Centura de Sud a Capitalei e construită de firme din Turcia și Grecia. Pe lotul 1 şi 2 lucrează turci, iar pe lotul 3 grecii. Are o lungime de 50,8 kilometri și ar urma să unească A2 de A1.
Practic, cine vine de la mare și merge spre Pitești, de exemplu, nu va mai fi nevoit să intre prin București și să înfrunte traficul infernal.
Întregul proiect are un cost de 580 de milioane de euro.