Ministrul Nelu Tătaru, despre noul val de relaxare. Ce se va întâmpla, de fapt, de la 1 iulie în țară

Rădulescu Valentin 25.06.2020, 15:20
Ministrul Nelu Tătaru, despre noul val de relaxare. Ce se va întâmpla, de fapt, de la 1 iulie în țară

Nelu Tătaru a făcut joi o vizită la spitalul din Târgu-Jiu pentru a vedea cum evoluează pandemia. Tot de acolo, Ministrul Sănătății a dat și mai multe declarații despre ce se va întâmplă de la data de 1 iulie cu măsurile de relaxare.

Nelu Tătaru, mărturisiri despre noul val de relaxare!

Ministrul Sănătății a vizitat spitalul din Târgu-Jiu, iar de acolo a vorbit și despre noile măsurile de relaxare ce vor fi impuse de la data de 1 iulie. Potrivit declarațiilor, dacă se vor impune în continuare restricții, acestea vor fi strict punctuale și locale. Totodată, Nelu Tătaru a mărturisit că speră ca evoluția infecțiilor cu noul tip de virus să permită noi măsuri de relaxare, chiar dacă numărul cazurilor a înregistrat o creștere în ultima perioadă.

„Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locaţie este evaluată particular, dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus Nelu Tătaru, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Nelu Tătaru, despre noul val de relaxare. Ce se va întâmpla, de fapt, de la 1 iulie în țară
Sursă Foto: rfi.ro

Guvernul face în continuare o evaluare a epidemiei

Nelu Tătaru a adăugat și faptul că Guvernul face în continuare o evaluarea a situației în care se află România. Deoarece pericolul nu a trecut, acesta a fost întrebat și dacă românii se pot aștepta la măsuri mai urâte de relaxare, răspunsul lui fiind „Nu neapărat urâte, cât vom avea nişte restricţii punctuale”. Totodată, Ministrul Sănătății a precizat că luni se va lua decizia finală cu privire la noile măsuri, care de astfel vor fi anunțate public.

„Noi o să avem discuţii şi astăzi după-amiaza la o şedinţă de Guvern, şi mâine. Următoarea periadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar luni vom avea şi decizia”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe