Ministrul Muncii, vești bune pentru pensionari. Când urmează să primească ajutorul de 700 de lei

Stan Filon 29.06.2022, 18:40
Ministrul Muncii, vești bune pentru pensionari. Când urmează să primească ajutorul de 700 de lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu vești bune pentru pensionarii cu pensii mici din România! Reprezentantul guvernului a anunțat când va fi acordat ajutorul de până la 700 de lei pensionarilor din România cu venituri mai mici de 2000 de lei. Vârstnicii așteaptă cu sufletul la gură acordarea ajutorului guvernamental, dar și pe cel destinat pentru cumpărarea de alimente.

Ministrul Muncii, vești bune pentru pensionari

Așadar, așteptarea se pare că a luat sfârșit pentru pensionarii din România care au venituri mai mici de 2000 de lei! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că de vineri începe să fie acordat ajutorul guvernamental de până la 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici din România.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri, începe și efectuarea plăților”, a scris Marius Budăi, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii, vesti bune pentru pensionari
Ministrul Muncii, vesti bune pentru pensionari

Cine beneficiază de acest ajutor

Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, 3,2 milioane de pensionari cu pensii mici vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie, iar acesta va fi acordat persoanelor cu pensii până la 2.000 de lei. Acest ajutor va fi primit odată cu pensia, iar livrarea sa va începe din data de 1 iulie.

Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede faptul că acordarea acestui ajutor va avea loc o singură dată, în luna iulie 2022, pentru pensionarii afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum și aflaţi în risc de excludere socială. Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

Un alt ajutor social pentru persoanele defavorizate din România îl constituie ajutorul de 250 de lei pe care Guvernul îl oferă pentru cumpărarea de alimente. Acesta vine sub formă de card, iar beneficiarii vor putea folosi banii doar pentru a cumpăra alimente de bază. Autoritățile au anunțat recent că livrarea cardurilor sociale de care beneficiază 2,5 milioane de români decurge conform graficului asumat. Până la 1 iulie, 500.000 de români vor intra în posesia lor, pentru a putea achiziționa alimente și mese calde.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...