Ministrul Muncii, veste importantă despre recalcularea pensiilor. Unde rămân probleme majore. “Sunt pregătită să iau decizii”

Diana Radu 04.07.2020, 08:57
Ministrul Muncii, veste importantă despre recalcularea pensiilor. Unde rămân probleme majore. “Sunt pregătită să iau decizii”

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț important despre recalcularea pensiilor. Potrivit ministrului, peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor de pensie. Cu toate acestea rămân probleme majore pe alocuri.

Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor

Veste importantă pentru pensionari! Ministrul Muncii a anunțat că pensionarii din peste jumătate de județe vor primi pensii recalculate corect. Violeta Alexandru a precizat că singurele probleme majore care care au rămas se află în București, Sectorul 1 și la Casa de pensii Alba. În județul Alba mai sunt de recalculat 2.074 de dosare, iar în sectorul 1 din Capitală, 869 dosare.

„Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor judeţene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul. Aceasta este situaţia la nivelul ţării. Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înţelegere a unor funcţionari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situaţia găsită.

Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depăşit. Mult depăşit, în unele situaţii. Despre care se ştia de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve. Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor. A se vedea 0 (Zero!!) dosare cu termene întârziate la finalul lunii iunie în dreptul atâtor Case de pensii. Cine ar fi crezut?”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

ministrul muncii, violeta alexandru, recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor

”Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită”

Violeta Alexandru a dat asigurări că este gata să ia decizii, inclusiv în privința Bucureștiului și a amintit că, în urmă cu puțin timp, casele de pensii din Capitală făceau protest împotriva sa.

„Mă uit la această listă şi mă duc cu gândul la punctul din care am plecat. Totul a fost o luptă, mai ales la început. Nu mai contează. Iată că se poate! Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat (…)

Sunt pregătită să iau decizii. Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită. În urmă cu puţin timp, casele de pensii din Bucureşti făceau protest împotriva mea, chemând televiziunile. Voi duce la zero şi situaţia de la Bucureşti, cu toată rezistenţa. Neamţ, Braşov – încă nu performează”, a precizat Violeta Alexandru.

Urmăriți Impact.ro și pe