Ministrul Muncii, despre modificările privind pensiile. Ce se întâmplă cu banii românilor

Raluca Juncu 03.12.2019, 13:25
Ministrul Muncii, despre modificările privind pensiile. Ce se întâmplă cu banii românilor

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale speră ca până la începutul lui 2020 să aibă un inventar complet al chestiunilor generate de noua lege a pensiilor.

Ministrul Muncii a fost întrebat când vor intra în vigoare noile modificări propuse referitoare la pensii.

„Lista problemelor generate de Legea pensiilor este, nu aş vrea să spun nesfârşită, dar este lungă. Am mii – fără să exagerez – de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptăţi generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau să mă grăbesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau să mă grăbesc. Aş vrea să fac un inventar cuprinzător al tuturor acestor probleme generate de lege. (…)
O să încercăm să avem un inventar complet până la începutul anului viitor şi de acolo vor curge soluţiile, fără îndoială, împreună cu ceilalţi colegi, împreună cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat”, a transmis Violeta Alexandru, Ministrul Muncii.

Violeta Alexandru: „O serie de oameni suferă de pe urma unei legislaţii făcute cu neseriozitate”

Ministrul liberal a mai spus că și-ar dori ca la discuții să participe și reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități întrucât situația acestora este una specifică și necesită discuții în consecință. Violeta Alexandru mai atrage atenția cu privire la eficiența practicilor guvernamentale.

„Problema noastră în politică este că ne place să ne mândrim cu nişte rezultate care sunt subţiri în ce priveşte eficienţa lor în practică şi aş prefera să nu mă grăbesc, nici să trag de timp, dar să fac o treabă serioasă, pentru că lucrurile făcute pe genunchi îşi arată efectele – o serie de oameni suferă de pe urma unei legislaţii făcute cu neseriozitate”, a spus Violeta Alexandru.

Care va fi situația pensiilor. Ce spune Guvernul. Foto: sibiu100.ro
Care va fi situația pensiilor. Ce spune Guvernul. Foto: sibiu100.ro

Violeta Alexandru a avut o vizită astăzi la un centru care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul acestui eveniment, Daniela Tontsch, Preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România a abordat și problema înghețării pensiilor persoanelor cu dizabilități, transmite Antena3.ro.
Înusuși Ministrul Muncii a sesizat nereguli în această privință.

„În discuţiile pe care le-am avut la minister şi din experienţa proprie, din activitatea pe care o am, am constatat o nedreptate cu privire la acest aspect. (…) Cu toate argumentele pe masă, voi include aceste realităţi nefericite generate de noua lege a pensiilor în grupul de lucru şi vom genera soluţii în cea mai scurtă vreme”, a mai spus Violeta Alexandru.

Urmăriți Impact.ro și pe