Ministrul Muncii, anunț important despre creșterea pensiilor. La ce trebuie să se aștepte românii începând cu noul an

Redacția IMPACT 08.10.2019, 11:05
Ministrul Muncii, anunț important despre creșterea pensiilor. La ce trebuie să se aștepte românii începând cu noul an

Ministrul Muncii vine cu detalii legate de noua Lege a Pensiilor, care a intrat recent în vigoare. Marius Budăi a spus la ce trebuie să se aștepte românii începând de anul viitor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre noua Lege a Pensiilor, care a intrat recent în vigoare. Oficialul dă, din nou, asigurări că există bani la buget pentru plata indemnizațiilor și că impactul financiar poate fi acoperit.

Reacția sa vine după ce opoziția și mai mulți economiști au avertizat că Guvernul nu are de unde să scoată 33 de miliarde de lei, impactul bugetar pentru anul acesta și pentru anul viitor.

Ministrul Muncii, anunț important despre creșterea pensiilor

Anunț important pentru pensionari! Se întâmplă din septembrie. La cât ajunge pensia minimă
 

Ministrul Muncii insistă că Guvernul are de unde să plăteacă pensiile românilor. Prima majorare a punctului de pensie a intrat în vigoare la 1 septembrie, iar o altă majorare e prevăzută pentru data de 1 ianuarie 2020.

”Am spus tot timpul că vom avea bani de toate majorările pe care le-am anunțat, fie că vorbim de Legea salarizării unitare fie că vorbim de Legea pensiilor. Nu am susținut niciun moment că Legea pensiilor este o lege facil de pus în practică. Dar nici nu este o lege la care să renunțăm pentru că și românii trebuie să ajungă cu veniturile spre media Uniunii Europene”, a precizat Marius Budăi la România TV.

Anul viitor, potrivit ministrului Muncii, punctul de pensie va ajunge la 1265 de lei.

”La anul, data de 1 ianuarie va fi cu noua valoare a punctului de pensie care e promovată de la 1 septembrie, adică 1265 de lei. La 1 septembrie 2020, noua valoare a punctului de pensie va fi de 1775 de lei. Avem nevoie de aceste creșteri. Nu este o lege ușor de pus în aplicare. Suntem extrem de atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și în țară. Discutăm săptămânal cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, avem specialiști în artid și avem și determinare și știință să o facem”, a mai spus ministrul Muncii.

Urmăriți Impact.ro și pe