Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiilor. Veniturile românilor ar putea fi majorate mai devreme de 1 ianuarie 2023

Ana Anitoiu 02.06.2022, 08:32
Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiilor. Veniturile românilor ar putea fi majorate mai devreme de 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț referitor la creșterea pensiilor, după ce președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre acest subiect. Oficialul a spus că există posibilitatea ca veniturile românilor ieșiți din activitate să fie majorate mai devreme de data de 1 ianuarie 2023.

Ce a spus Marcel Ciolacu despre creșterea pensiilor

Mai întâi, Marcel Ciolacu a declarat că pensiile românilor vor crește, la data de 1 ianuarie, cel puțin în conformitate cu rata inflației. Președintele PSD a precizat că există o lege în vigoare datorită căreia acest lucru se va întâmpla.

„Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”,a spus, miercuri, Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii, anunt despre cresterea pensiilor
Marius Budai. Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor

Ulterior, ministrul Muncii a explicat că legea refertoare la majorarea pensiilor din România se va respecta. Marius Budăi a menționat că nu este exclus ca veniturile pensionarilor din țară să creacă și anul acesta. Oficialul a precizat că nu exclude o analiză a actualului Guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale.

„Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta.

Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a spus ministrul Muncii, la Antena3.

Totodată, ministrul Muncii a anunțat, miercuri, că au început să fie emise voucherele electronice ce sunt prevăzute în Programul Sprijin pentru România. Peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi aacest ajutor, în valoare totală de 3,1 miliarde de lei. Valoarea fiecărui astfel de voucher este de 250 de lei, sumă ce poate fi utilizată pentru achiziţionarea de alimente.

„Au început să fie emise voucherele electronice prevăzute în Programul Sprijin pentru România! Îi asigurăm pe toţi beneficiarii că vor ajunge la ei cât mai curând posibil, iar banii vor putea fi folosiţi oricând”, a anunţat oficialul, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Printre persoanele care beneficiază de aceste vouchere se numără pensionarii din sistemul public de pensii, cei aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii sau casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...