Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Cel puțin 100 de persoane vor rămâne fără loc de muncă. Cine se află în această situație

Raluca Juncu 10.01.2020, 13:42
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Cel puțin 100 de persoane vor rămâne fără loc de muncă. Cine se află în această situație

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a transmis ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook că ministerul pe care îl conduce va traversao perioadă de reorganizare. Ce se dorește, mai exact?

Violeta Alexandru anunță restructurări la Ministerul Muncii

Violeta Alexandru spune că după săpătmâni întregi de dezbateri atât în interiorul insituției cât și în afara acesteia că Ministerul Muncii va trece printr-o reorganizare care presupune restructurări de personal. Astfel, ea propune reducerea numărului de posturi, scăderea numărului de directori generali, aspect ce are drept consecință scăderea veniturilor, „ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic”.
Totodată, Ministrul liberal a publicat, în postarea sa de pe rețeaua socială și o forografie cu o nouă organigramă a cabinetului său.

 


În conformitate cu această nouă propunere de reorganizare, Violeta Alexandru spune că posturile din Ministerul Muncii se vor reduce de la 424 la 323.

„Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic. Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Violeta Alexandru spune că își asumă această schimbare și ca are capacitatea de a fi obiectivă în adoptarea deciziilor.

„Deși nu am avut întotdeauna o atmosferă favorabilă de la începutul preluării mandatului în minister – stil de lucru diferit, știu! – după o viață muncită în medii de toate felurile, am capacitatea de a fi obiectivă în luarea deciziilor. Obiectivitatea generează și neplăceri, nu poate fi plăcută de toți cei vizați.
Da, o afirm răspicat, la momentul nominalizării mele am spus că voi face treabă. În felul meu, incomod pentru cei care s-au obișnuit să nu facă eforturi în poziții publice și să creeze aparența că se muncește, fără nicio preocupare pentru eficiență.
Îmi asum această opțiune de a genera schimbare. Cred că românii nu mai vor să vadă un om care trece degeaba prin poziții publice. În orice poziție publică ar fi persoana”, mai preciezeză Ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe