Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2020. Schimbări importante pentru cei care vor ieși la pensie

Raluca Juncu 12.12.2019, 13:45
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2020. Schimbări importante pentru cei care vor ieși la pensie

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a făcut astăzi declarații cu privire la procedurile de ieșire la pensie, despre care s-a tot discutat în ultimele zile. Aceasta este una din cele mai arzătoare chestiuni de pe agenda publică a guvernanților în contextul în care guvernul ia în calcul prelungirea vârstei de pensionare, inițiativă ce ar viza cadrele didactice, după cum anunța zilele trecute chiar premierul României, Ludovic Orban.

 

Simplificarea procedurilor de ieșire la pensie, confirmată de Ministrul Muncii

Violeta Alexandru transmite că procedurile de ieșire la pensie a românilor vor fi simplificate, precizând că a inițiat un ordin în acest sens. Ministrul Muncii a anunțat că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii vor avea, din 1 ianuarie, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, transmite adevărul.ro.

„Nu există . Se poate! Cu insistență dar – se poate!
Astăzi am cerut redactarea și am și semnat un ORDIN pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Națională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toți angajații din România gestionată de Inspecția Muncii.
Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizație, pensie, ajutor de șomaj să meargă personal după diferite adeverințe sau să aștepte ca o instituție să îi comunice alteia diferite informații.
Fac un prim pas de simplificare din respect pentru cetățean: toate instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii iau, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situația solicitantului, direct din REVISAL. Urmăriți sfârșitul acestui an la Ministerul Muncii și Instituțiile din coordonare”, scrie Violeta Alexandru în mesajul său de pe Facebook. 

În urma unei vizite neașteptate de luna trecută, la Casa de Pensii a sectorului 6 din București, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii s-a declarat „frapată” de numeroase nereguli găsite în cadrul acestui control care a fost planificat în ultim moment. După ce a petrecut o oră în cadrul instituției, Violeta Alexandru a avut confirmarea oficială că oamenii sunt nevoiți să aștepte chiar și o jumătate de an decizia de pensionare. Mulți oameni așteaptă cu lunile ca angajații din casele de pensii să le rezolve dosarele de pensionare.

Urmăriți Impact.ro și pe