Ministrul Muncii, acuzații grave la adresa lui Iohannis: „Nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc”. Totul a pornit de la pensii

Stefan Daniel 06.09.2019, 18:37
Ministrul Muncii, acuzații grave la adresa lui Iohannis: „Nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc”. Totul a pornit de la pensii

Ministrul Muncii i-a transmis lui Klaus Iohannis un mesaj dur pe Facebook, pe care, cu siguranță nu l-a citit și nu-i pasă, dar este de luat în seamă de noi ceilalți, alegătorii. Uneori este interesant acest circ dintre politicieni, e bine să urmărești lupta pentru putere dintre taberele politice. Încă o dată, scandalul dintre Marius Budăi și Iohannis a pornit de la pensii. Președintele este convins, din rațiuni electorale, că majorarea pensiilor nu va dura prea mult sau va avea efecte nefaste asupra economiei. Pentru că asupra societății deja are efecte nefaste.

Ministrul Muncii și Klaus Iohannis, contre pe tema banilor de pensii

Marius Budăi și-a arătat, mai mult ca niciodată, chipul plin de ostilitate față de președintele Iohannis, care, la rândul său, nu ratează nicio ocazie să arunce cu replici dure în PSD, chiar și atunci când subiectul central al discursului nu este Guvernul, cum a fost, de pildă, discursul în care și-a exprimat părerea de rău cu privire la moartea soldatului ucis în Kabul. Nici atunci n-a uitat să se lege de PSD. Dar, da, are destule motive de critică.

„Președintele Iohannis este o reclamă la un film de groază, care va rula în toată România dacă domnia sa câștigă alegerile și își pune «guvernul meu.» Se fac în curând doi ani de când președintele tot amenință că nu vor fi plătite salariile și pensiile. Ar fi două explicații pentru aceste ieșiri cu recidivă: ori domnia sa suferă de sindromul drobului de sare, caz în care se recomandă ceai de tei împreună cu un concediu de odihnă prelungit; ori zgândăre fundul unui ceaun uscat în speranța că va mai aduna niște firimituri electorale”, a spus Budăi pe Facebook.

Ministrul Muncii este convins că un guvern fără PSD va însemna iar tăierea pensiilor

Ministrul Muncii, acuzații grave la adresa lui Iohannis: „Nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc

E evident că pensiile actuale, mai ales cele speciale, nu vor rămâne veșnic la aceste valori, pentru că România n-a avut, nu are și nici nu va avea mult timp de acum un buget care să asigure integral veniturile a milioane de pensionari. Iar numărul acestora va crește de la an la an. Dar PSD joacă o carte importantă de imagine. Știe că nu mai are șanse la alegeri și mai știe că lasă țara într-o stare jalnică și nesustenabilă. Ponoasele le va trage viitorul partid care va câștiga. Abia atunci, oamenii slabi de minte vor spune iar că PSD era bun pentru că dădea bani.

„Cred că, prin aceste declarații, domnul Iohannis vrea să pregătească opinia publică pentru un val de amputări ale veniturilor populației, pe care opoziția le va face dacă pun mâna pe putere. Și vă spun și de ce vor comite aceste amputări ale salariilor și pensiilor: pentru că vor putea astfel să-și justifice, în mod cinic, eternul discurs cu „greaua moștenire”; pentru că în afară de tăieri nu știu să facă nimic altceva, nu au un plan, o strategie, un program de guvernare; și pentru că ei nu cred că românii merită salarii decente și că pensionarii trebuie să aibă bani de alimente și de îngrijiri medicale.”