Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat despre creșterea pensiilor. Cu cât se va face, de fapt, majorarea

Diana Dumitrache 08.07.2020, 12:33
Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat despre creșterea pensiilor. Cu cât se va face, de fapt, majorarea

Peste 5 milioane de pensionari au aşteptat cu sufletul la gură anunţul legat de creşterea pensiilor. Ministrul Muncii a dat, în sfârşit, vestea.

Vor creşte sau nu pensiile? Violeta Alexandru a făcut declaraţii despre majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut anunţul mult aşteptat, după ce trei mari organizaţii ale pensionarilor au anunţat că intenţionează să organizeze manifestaţii de stradă. Asta în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Cele trei organizaţii sunt:
– Federaţia Naţională a Pensionarilor din România
– Uniunea Generală a Pensionarilor din România
– Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România.

Pensiile vor creşte, pentru că este evident că e necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului, pentru că venim după o perioadă în care economia a fost greu lovită, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Pensiile vor fi majorate, dar nu se ştie când. Violeta Alexandru a dat vina pe pandemie, economia României fiind greu lovită.

Va fi o creştere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Nu este nimeni care să nu vrea, Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor, pentru că nu avem cum. Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, în care economia a fost greu lovită, a explicat ministrul Muncii la TVR1.

Ultima majorare a pensiilor a avut loc în luna septembrie a anului trecut

Atunci au fost mărite în funcţie de valoarea punctului de pensie, şi anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Rămâne de văzut cu cât vor creşte veniturile celor peste 5 milioane de pensionari din România anul acesta.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...
Recomandări