Ministrul Ionuț Stroe a făcut anunțul. Primul meci cu spectatori în România

Marian Cărăvan 01.10.2020, 16:01
Ministrul Ionuț Stroe a făcut anunțul. Primul meci cu spectatori în România

Fotbalul fără spectatori a devenit plictisitor, după cum declara de curând și internaționalul român Ianis Hagi. În România, meciurile se desfășoară în continuare fără spectatori, chiar dacă, izolat, fanii au „driblat” restricțiile impuse de pandemie. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț care îi va bucura pe iubitorii fotbalului.

Anunțul făcut de ministrul Stroe. Primul meci cu spectatori în România

De mai bine de jumătate de an este interzis accesul suporterilor pe stadioanele din România. Aceștia ar putea reveni însă mai repede decât sperau, însă cu respectarea unor măsuri de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a analizat situația și a prezentat un scenariu prin care suporterii și-ar putea face din nou apariția în arenele sportive. Demnitarul a și indicat primul meci unde, dacă totul decurge conform planurilor, vor putea fi prezenți și suporterii. Bucurie mare, vorbim de un meci al naționalei pregătite de Mirel Rădoi. Data de 15 noiembrie se anunță a fi un moment de cotitură, ce ar putea redeschide stadioanele din Liga 1.

„Prima evaluare în raport cu decizia de revenire a spectatorilor va fi după 1 octombrie. Împreună cu Ministerul Sănătăţii vom evalua impactul redeschiderii şcolilor. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona şi atunci vom putea oferi o informaţie vizavi de perspectiva redeschiderii stadioanelor. Mi-ar plăcea să începem cu competiţiile care nu au o frecvenţă foarte mare a meciurilor. De exemplu, poate România – Norvegia din 15 noiembrie să fie primul meci la care să permitem accesul spectatorilor. Ar putea fi un reper, urmând ca progresiv, treptat şi controlat să ajungem să deschidem şi la Liga I şi alte competiţii”, a spus ministrul Ionuț Stroe.

ionut stroe
Ministrul Ionuț Stroe a făcut anunțul. Primul meci cu spectatori în România

Avertismentul lui Ionuț Stroe. „Legea nu te protejează de COVID!”

Ministrul Ionuț Stroe atrage însă atenția și asupra pericolului care rămâne, chiar dacă se rezolvă aspectele logistice și organizatorice.

„Noi vom emite normele, dar să ştiţi că legea nu te protejează de COVID. Nerespectarea ei te pune în pericol. Un exerciţiu la meciul naţionalei poate ar desţeleni această situaţie şi ne-ar da şi nouă o măsură a modului în care se pot desfăşura anumite lucruri”, a spus ministrul la Pro Sport Live.

Principala problemă a revenirii spectatorilor pe stadioane este reprezentată de intrarea şi ieşirea acestora de pe arene. Iar aici ministrul le aruncă mănușa organizatorilor competiției.

„Problema este momentul de afluire şi defluire a spectatorilor. Deci cum intră şi cum ies din stadion. Acest acces trebuie să fie unul controlat şi riguros definit. Bucuria susţinerii propriei echipe, emoţia golului şi altele ar putea reprezenta momente în care nu se vor mai reprezenta aceste reguli. Aşa că această asumare de responsabilitate ar trebui să fie partajată.

De aceea, a doua responsabilitate este aceea a organizatorului de competiţii. LPF şi FRF trebuie să fie cei care impun aceste reguli, le transmit şi le condiţionează cluburilor accesul spectatorilor de respectarea acestor măsuri. Cea mai importată responsabilitate vine însă din zona spectatorilor. Conformarea voluntară ar rezolva în foarte mare măsură aceste dificultăţi”, a adăugat Ionuţ Stroe.

Urmăriți Impact.ro și pe