Ministrul Educaţiei, mesaj clar despre testarea elevilor. „Şcolile trebuie închise ultimele”

Ana Anitoiu 20.09.2021, 13:58
Ministrul Educaţiei, mesaj clar despre testarea elevilor. „Şcolile trebuie închise ultimele”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școlile trebuie să fie închise ultimele, în contextul în care numărul de noi cazuri de Covid-19 a crescut în ultima perioadă. Oficialul a spus cum ar trebui să fie făcută testarea elevilor.

Ministrul Educației, îndemn la vaccinare. Unele școli sunt deja închise

Sorin Cîmpeanu i-a încurajat pe toți elevii cu vârstă eligibilă și pe toți profesorii să se imunizeze anti-Covid-19. Totuși, ministrul a precizat că nu susține vaccinarea obligatorie a angajaților din învățământ.

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna aceasta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie.

Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate.”, a declarat oficialul.

Ministrul Educatiei, mesaj clar despre testarea elevilor
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu

Ministrul Educației, despre testarea Covid-19 în școli

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a spus că susține testarea Covid-19 în unitățile de învățământ. Ministrul a spus că este luată în calcul testarea inclusiv pentru cei care nu au simptome.

„Testarea e asigurată pentru toți elevii și profesorii care prezintă simptome, plus pentru contacții direcți din școli. Sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri.

Poate fi (posibilă testarea în școli în absența simptomelor, n.r.). Mă refer la faptul că se discută, e un subiect în discuție. O decizie se va lua cât se poate de repede. E interesul nostru să ținem școlile deschise”, a mai spus ministrul.

Câți elevi și profesori au Covid-19 în România

La o săptămână de la începerea noului an școlar, au fost depistați cu Covid-19 peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori. În total, a fost suspendată activitatea fizică pentru 795 de clase. Peste 17.000 de elevi au trecut la școala online.

Ministrul Educației a precizat că aceste infectări cu noul coronavirus nu s-au petrecut de la începerea noului an școlar, ci reprezintă o consecință a activităților din ultimele săptămâni ale vacanței de vară.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile din București ar putea fi închise la jumătatea lunii octombrie, în cazul în care trendul ascendent al ratei de infectare cu noul coronavirus se va menține. Vezi AICI când se așteaptă cercetătorul Octavian Jurma la închiderea școlilor din Capitală!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...