Ministrul Educaţiei, despre frauda la Bacalaureat 2021. Măsurile luate sunt mai dure ca niciodată

Stan Filon 18.08.2021, 14:48
Ministrul Educaţiei, despre frauda la Bacalaureat 2021. Măsurile luate sunt mai dure ca niciodată

Fraudă masivă la Bacalaureat! Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, amenință cu sancțiuni drastice, după ce s-a aflat că mulți elevi au copiat, miercuri, la proba de profil. Oficialul a spus care sunt liceele unde s-a copiat, dar și ce vor păți elevii.

Ministrul Educaţiei a vorbit despre frauda la Bacalaureat 2021

Proba de profil de miercuri a examenului de toamnă a Bacalaureatului a fost fraudată masiv. Clase întregi de elevi sunt suspectate că au încercat să promoveze proba respectivă cu ajutorul fraudei. Mai exact, subiectele și rezolvrile acestora au apărut pe internet chiar în timpul probei, iar elevii au copiat fără probleme.

Cu toate că aceștia sunt obligați să-și lase telefoanele la intrare, se pare că nu toți au făcut asta. Ministrul Educației spune că știe unde s-a copiat și urmează să ia decizii drastice. „Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Ministrul Educatiei a vorbit despre frauda la Bacalaureat 2021
Ministrul Educatiei a vorbit despre frauda la Bacalaureat 2021

Cîmpeanu a vorbit despre ”erorile personalului didactic”

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Liceele unde s-a fraudat masiv examenul de Bacalaureat sunt: Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

Ministrul a recunoscut că au mai existat tentative de fraudare și acestea vor mai exista, dar a vorbit și despre personalul didactic care ar fi ”comis erori”. „Intenţii de fraudă, din păcate, au existat, există şi vor exista. Important este să le sancţionăm drastic. Vom vedea şi în ce măsură personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din această perspectivă”, a precizat Sorin Cîmpeanu. 39 de mii de absolvenți ai clasei a XII-a s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...