Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu simularea examenelor naționale

Redacția IMPACT 07.04.2020, 11:32
Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu simularea examenelor naționale

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră, ce îi vizează în mod direct pe elevii din România. Monica Anisie a transmis ce se va întâmpla și la nivelul simulării examenelor naționale, ce ar fi trebuit susținute în viitorul nu foarte îndepărtat. Însă, din pricina crizei sanitare ce se resimte tot mai tare și pe teritoriul țării noastre, și structura anului școlar a ajuns să fie revizuită.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

În plină pandemie, Monica Anisie a făcut un anunț foarte important pentru elevi și părinți. Ca o măsură de siguranță și pentru a reduce riscurile de infectare cu noul virus, școlile din România au fost închise, cu mai bine de câteva săptămâni în urmă. Și vor rămâne așa, pe perioada în care este decretată starea de urgență, de către președintele Klaus Iohannis.

Într-o intervenție televizată, Monica Anisie a anunțat și care va fi situația, la nivelul simulărilor pentru examenele naționale. Ministrul Educației a vorbit despre actuala criză sanitară, în raport cu parcursul pe care îl va avea anul școlar în curs. Explicațiile oferite îi vizează pe profesori, elevi, dar și pe părinți, pentru că este vorba despre cei de a VIII-a și de a XII-a. Aceste categorii de elevi urmau să suțină simulări pentru Evaluarea Națională, dar și pentru Examenul de Bacalaureat.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu simularea examenelor naționale
Monica Anisie, ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu anul școlar, dar și cu simularea examenelor naționale

Criza sanitară în plină desfășurare a dus la modificarea programei școale. De aceea, ministrul Educației a explicat că de acum vor fi puse în practică „teste de antrenament”, pentru elevii de regăsiți în clasele terminale. Totodată, pentru că este necesar și un barem, acesta urmează să fie publicat vineri, după cum a susținut Monica Anisie, printr-o intervenție telefonică în direct. La fel, rezolvarea pentru modelele ce vor fi prezentate urmează să le fie explicate elevilor în emisiuni speciale, de la televiziunea națională.

Ce se va întâmpla cu simularea examenelor naționale

Monica Anisie a mai explicat și că nu mai pot fi organizate simulările pentru examenele naționale, la fel ca-n anii precedenți, din pricina crizei cu noul virus. De aceea, elevii vor fi nevoiți să își facă singuri o autoevaluare, și le va fi pus la dispoziție și un barem de corectură.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale.”, a susținut Monica Anisie, într-o intervenție pe postul Realitatea Plus.

Urmăriți Impact.ro și pe