Ministrul Economiei, infectat cu Covid-19: “Nu am simptome grave, pentru moment. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi”

Ana Anitoiu 03.11.2020, 08:39
Ministrul Economiei, infectat cu Covid-19: “Nu am simptome grave, pentru moment. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, luni seară, că s-a infectat cu noul coronavirus (Covid-19). Oficialul a spus ce simptome l-au determinat să își facă un test.

După ce simptome de Covid-19 a aflat ministrul Economiei că s-a infectat cu noul coronavirus

Virgil Popescu a spus că a început să aibă simptome de gripă la o zi după ce a primit un rezultat negativ al unui test pentru Covid-19. Făcuse testul acela înainte de o deplasare oficială în Israel.

Ministrul Economiei a mai spus că deocamdată nu are simptome grave de Covid-19 și că cei apropiați lui sunt în regulă.

”Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID – 19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă.

Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave, pentru moment. Cei apropiați sunt în regulă. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja”, a transmis Virgil Popescu, luni seară, pe pagina lui de Facebook.

Ministrul Economiei a anuntat ca are Covid-19
Mesajul ministrului Economiei, Virgil Popescu

Ministrul Economiei, ironizat pe Facebook, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

În plus, ministrul Economiei a precizat că a respectat regulile de protecție împotriva Covid-19, dar acest virus ”nu iartă”. Câțiva internauți l-au ironizat.

”Am respectat regulile, dar acest virus nu «iartă». Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multă treabă de făcut”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Această ultimă parte din mesajul prin care ministrul Economiei a anunțat că s-a infectat cu noul coronavirus a generat ironii pe platforma de socializare Facebook.

”Din cauză că ați respectat măsurile, nu?”, ” Sincer, multă sănătate! Dar te rog să-i pupi pe Iohannis și pe Orban, din partea românilor” și ” Aoleu, ce faci, dom’le, contrazici linia partidului?!! Păi Ludovic ne spune că dacă respecți regulile n-ai cum să te infectezi niciodată, nici o dată, nici măcar o singură dată!!! Deci masca nu te poate proteja, ci te protejează absolut! Guvern Orban dixit! Prin urmare, autoritățile nu au nicio responsabilitate, numai cetățenii care s-au îmbolnăvit sunt de vină! Cred că se cuvine să vă autoremaniați de urgență”, au fost câteva comentarii.

“Masca vă poate proteja, am respectat toate regulile. Așadar ați folosit masca și ați respectat toate regulile însă tot v-ați infectat. Rostul măștii care este în acest caz?” și ”Vă rog să nu uitați un alt aspect extrem de important: dânsul NU este un simplu cetățean; este ministru. Așadar el nu merge cu transportul în comun, metrou sau autobuz/ tramvai, locurile în care se presupune că este cel mai rău, nu merge la cluburi și nici nu face petreceri nocturne. Așadar.. așa-i că nu ați înțeles nimic? Vai și amar de gândirea voastră”, au fost alte comentarii.

Alții i-au urat ”sănătate” ministrului Economiei. Ba chiar și sfaturi să nu intre în panică. ”Multă sănătate! Am trecut și noi prin asta, va fi ok! Calm și fără panică, va trece! Sănătate!”, ”Însănătoșire grabnică!”, ”Sănătate multă!”, au fost alte comentarii.

Alte persoane s-au arătat deranjate de intenția ministrului Economiei de a pleca în Israel, în această perioadă. ”Poate așa stați mai mult pe acasă și aveți timp să vă ocupați de granturile pentru IMM. Chiar, cum dracu e să te apuce plimbatul în plină pandemie? Franța, Israel etc. În loc să vă ocupați de dezastrul economic de la noi, v-ați gândit să «întăriți legăturile comerciale» cu state aflate în lockdown. Bun moment!”, a scris un internaut.

Urmăriți Impact.ro și pe