Ministrul Cîțu, despre majorarea pensiilor. “Voiam să afle de la mine care este situația reală”

Iancu Andreea 15.06.2020, 14:24
Ministrul Cîțu, despre majorarea pensiilor. “Voiam să afle de la mine care este situația reală”

Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură o nouă majorare a pensiilor. Totuși, situația economică a României nu este tocmai una potriviră pentru cheltuieli suplimentare la buget. Efectele pandemiei de coronavirus se resimt și este nevoie de un plan bine stabilit pentru ca lucrurile să revină la normal. Cu toate acestea, ministrul Cîțu a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus, care sunt discuțiile privind pensiile românilor.

Se măresc pensiile cetățenilor?

Aflat la o întâlnire cu federațiile de pensionari, ministrul a ținut să prezinte situația bugetului și a economiei României. Astfel, potrivit declarației lui Florin Cîțu pentru Realitatea Plus, el și-a dorit ca membrii federațiilor să cunoască datele personal, de la minister. Astfel, și pensionarii vor urma să primească informațiile corecte, nu doar pe cele de la posturile TV.

A fost o întâlnire informală, în care eu am prezentat situația de fapt a economiei, pentru că nu voiam să se mai discute prin intermediul televiziunilor. Voiam să afle de la mine care este situația, reală, la zi a economiei, cum stăm cu înasările, cum stăm cu cheltuielile, a declarat Cîțu, în exclusivitate, la Realitatea Plus.

De asemenea, în cadrul discuțiilor avute s-a propus un procent de 10% al creșterii punctului de pensie. Totuși, membrii federațiilor de pensionari speră la un procent mai mare. Pe de altă parte, într-o declarație recentă a Primului Ministru, Ludovic Orban, PNL încearcă mai multe scenarii. Dat fiind faptul că este și an electoral, se așteaptă un procent mai mare de 10%, care să majoreze punctul de pensie.

Pensionarii ar putea avea o pensie majorată din luna septembrie Foto - Pexels
Pensionarii ar putea avea o pensie majorată din luna septembrie
Foto – Pexels

Planurile PSD, demascate de către ministrul Florin Cîțu

În cadrul aceleiași declarații, Ministrul Finanțelor Publice a mărturisit că se află în posesia unui document important. Florin Cîțu a explicat și membrilor federațiilor de pensionari că PSD nu intenționa să crească punctul de pensie cu 40%. Pe de altă parte, Cîțu vorbește de cu totul alt plan pentru creșterea pensiilor românilor. PSD ar fi organizat această mărire a veniturilor în mod eșalonat, nicidecum cu un punct de pensie mărit cu 40%.

Urmăriți Impact.ro și pe