Ministrul Bode, reacție tranșantă după ce un polițist ar fi bătut o femeie în Arad pentru că nu purta mască. Decizia care s-a luat imediat

Cristian Cojocaru 13.05.2021, 16:54
Ministrul Bode, reacție tranșantă după ce un polițist ar fi bătut o femeie în Arad pentru că nu purta mască. Decizia care s-a luat imediat

Un polițist din Arad ar fi bătut o femeie pentru că aceasta nu purta masca de protecție pe stradă, astfel că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a și afișat o primă reacție în acest sens.

Reacția ministrului Bode după ce un polițist ar fi bătut o femeie

Minstrul Lucian Bode a anunțat că va demara cercetări în Arad, după ce un om al legii, ar fi aplicat o corecție fizică împotriva unei femei, pentru că aceasta nu purta masca de protecție pe stradă, așa cum prevăd actualele măsuri de siguranță publică în contextul pandemiei de coronavirus.

„Există toleranță zero față de cei care fac de râs uniforma de polițist. Nu vom ezita să facem curățenie în propria ogradă”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, în situația în care acuzațiile se vor dovedi a fi adevărate.

Totodată, Lucian Bode a afirmat că în ceea ce privește stabilirea unor noi criterii de evaluare psihologică a organelor de poliție, ministrul a afirmat că toleranța va fi ”zero față de cei care fac de râs uniforma”.

„Acolo am demarat cercetările și nu vom ezita să facem noi curățenie în propria ogradă, așa cum am făcut-o, de altfel, și la Secția 16 (…). Să înțelegem odată pentru totdeauna că în special în momentele mai delicate, cum au fost cele pe care le parcurgem de un an și ceva încoace, comportamentul polițiștilor, al jandarmilor, al angajaților ISU, al lucrătorilor de la Poliția de Frontieră în spațiul public trebuie să fie un model și acest lucru îl transmit de fiecare dată: să acționeze cu responsabilitate, cu profesionalism, cu calm, dar și cu fermitate atunci când situația o impune”, a adăugat Lucian Bode.

Reactia lui Bode cu privire la politistul care a batut o femeie
Femeia care ar fi fost agresata a refuzat spitalizarea

Femeia a refuzat spitalizarea

Un polițist ar fi agresat fizic o femeie în vârstă de  54 de ani din localitatea Buteni, pentru faptul că nu purta mască de protecție. Femeia ar fi fost lăsată inconștientă pe stradă de către polițist, iar aceasta a fost preluată de către o ambulanță SMURD venită de la Spitalul Orășenesc Ineu și transportată la UPU a Spitalului Județean Arad.

Miercuri seara, Poliția Arad a transmis faptul că printr-un apel la numărul unic de urgență 112, s-a anunțat că pe raza localității Buteni, o femeie ar fi fost agresată de către oamenii legii.

„În această dimineață, în jurul orei 11, polițiștii orașului Sebiș au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că, pe raza localității Buteni, o femeie ar fi fost agresată de polițiști. La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orășenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii stării de fapt, audierii persoanelor în cauză și luarea măsurilor legale care se impun. Până la această oră, nu a fost depusă nici o plângere”, a transmis Compartimentul de Relații Publice al IPJ Arad.

După ce a fost transportată la spital, femeia a refuzat să primească îngrijiri medicale, plecând acasă pe propria răspundere, potrivit Critic Arad.

Urmăriți Impact.ro și pe