Ministerul Educației, anunț de ultimă oră despre profesori. Ce urmează să se întâmple

Ana Anitoiu 17.01.2021, 19:44
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră despre profesori. Ce urmează să se întâmple

Ministerul Educației a făcut un anunț de ultimă oră referitor la profesori. Instituția a transmis, duminică, 17 ianuarie, o adresă către inspectoratele şcolare din țară. Iată ce urmează să se întâmple pentru toate cadrele didactice din România, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce anunț a făcut Ministerul Educației despre profesori

Mai exact, în adresa pe care a trimis-o, Ministerul Educației a făcut o solicitare către inspectoratele școlare, în vederea întocmirii listelor cu profesorii din toată țara care doresc să primească vaccinul anti-Covid-19, în cea de-a doua etapă de vaccinare, în care sunt incluși, alături de persoanele cu grad de risc și angajații din domenii esențiale.

”Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România precum şi faptul că a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19”, arată adresa.

Ce va trebui să facă fiecare unitate de învățământ

Prin urmare, fiecare școală va trebui să aleagă o persoană care să fie responsabilă cu înregistrarea acesteia pe platforma dedicată campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România. Aceasta va trebui să se ocupe și de centralizarea datelor de identitate şi de programarea la imunizarea împotriva coronavirusului a personalului angajat în unitatea de învățământ respectivă.

Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să trimită către inspectoratul şcolar general numele persoanei pe care a ales-o să fie responsabilă cu acţiunea de imunizare, precum și funcţia deținută de aceasta şi datele sale de contact până luni, 18 ianuarie, până la ora 16.00. După aceea, conform adresei, inspectoratele şcolare judeţene și Instectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) trebuie să transmită situaţia către Ministerul Educaţiei până marţi, 19 ianuarie, ora 12.00.

Care dintre profesorii din România au prioritate

În cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus, au prioritate de înscriere la vaccinare anti-Covid-19 angajaţii din învăţământul preşcolar. Motivul este că la această categorie, copiii nu sunt obligați să poate măști de protecție.

Conform oficialilor, vor fi înscriși cu prioritate pe listele de vaccinare anti-COVID-19 ”cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii”, precum și angajaţii din unităţile de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie.

Veste bună pentru profesorii din România

Recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că o parte din cadrele didactice din România ar putea să primească mai mulți bani. Singurul criteriu în baza căruia salariile profesorilor s-ar majora ar fi performanța lor, mai ales în contextul în care sistemul de învățământ a fost greu încercat de pandemia de coronavirus.

”Sisteme de educație recunoscute ca fiind mai avansate decât România au avut dificultăți în a convinge cadrele didactice să se implice în predarea online fără echipamente, fără o instruire specifică. În România cadrele didactice au făcut eforturi, fiecare cum s-a priceput mai bine, pentru ca procesul de învățământ să continue. Deci există merite deosebite care trebuie recunoscute și trebuie să existe și motivație”, a spus ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...