Mini-vacanță pentru toți elevii, începând de vineri. De când se reiau cursurile

Badea Violeta 19.01.2023, 15:56
Mini-vacanță pentru toți elevii, începând de vineri. De când se reiau cursurile

Vești bune pentru elevi! Aceștia vor avea parte de o mini-vacanță, de patru zile, cu ocazia Unirii Principatelor Române. Prin urmare, școlarii își pot face planuri de distracție. Iată în ce perioadă vor sta acasă micuții și când vor reîncepe cursurile!

Elevii au parte de patru zile libere cu ocazia Unirii Principatelor Române

La sfârșit de săptămână, elevii primesc o veste la care nici nu îndrăzneau să viseze! Aceștia vor avea parte de o mini-vacanță de patru zile în perioada 21 ianuarie – 25 ianuarie.

Motivul pentru care există această pauză are legătură cu ziua de 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române. Astfel, unitățile de învățământ urmează să se deschidă abia miercuri, pe data de 26 ianuarie.

Amintim că guvernanții au decis ca ziua de 23 ianuarie 2023, care pică luni, să fie declarată zi liberă pentru a crea punte între weekend și sărbătoarea Unirii Principatelor Române.

Prin urmare, elevii, profesorii, dar și angajații din domeniul public vor avea parte de o mini-vacanță de patru zile. În perioada 21 ianuarie – 25 ianuarie, instituțiile de învățământ vor suspenda cursurile, în timp ce restul instituțiilor publice nu vor avea activitate.

„Executivul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.(…)”, se arată în decizia Guvernului României.

Citește și Se schimbă regulile pentru admiterea la Bacalaureat. O nouă probă obligatorie pentru elevi, propunerile pentru modificarea legii Educației!

Mini-vacanta pentru elevi 1
Mini-vacanta pentru elevi 

Orele pierdute trebuie recuperate

Există totuşi şi o veste proastă. Ministerul Educației a anunțat că orele pierdute pe data de 23 ianuarie vor trebui recuperate până pe data de 28 februarie. Totodată, bugetarii vor fi nevoiți să recupereze ziua de muncă, tot până la acea dată.

Următoarea vacanță a elevilor, programată la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, va fi în perioada 6 – 26 februarie.

Ulterior, între 27 februarie şi 16 iunie, se vor desfăşura programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”, cu precizarea că cele două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Citește și Când se recuperează ziua liberă de 23 ianuarie 2023. Bugetarii fac punte în prima mini-vacanță din an!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...