Minciuna pe care o spune Elena Udrea în fiecare seară, în închisoare. E greu de înțeles

Elena Avramescu 11.07.2022, 11:22
Minciuna pe care o spune Elena Udrea în fiecare seară, în închisoare. E greu de înțeles

Fosta blondă de la Cotroceni tot nu s-a acomodat cu condițiile „vitrege” din închisoare, iar acum are o nouă serie de nemulțumiri. Elena Udrea se plânge că nu poate să mai reziste în penitenciar, drept urmare sănătatea îi este afectată deoarece a slăbit în jur de 11 kilograme.

Elena Udrea, o nouă serie de plângeri din închisoare

Însă asta nu este tot. Elena Udrea spune că nu mai poate de dorul fetiței sale, iar acest lucru o îmbolnăvește. Cea care a susținut toate aceste lucruri este avocata acesteia, Silvia Uscov.

„Cand esti într-o detenție nelegala, cum susținem noi, este foarte greu. Nu poți să accepţi o condamnare de la o instanţă nelegal constituită. E și departe de familie, nu-și vede fetita. E foarte greu. E în carantină. Şi eu cand mă duc la grefă este la fel. E foarte greu”, a spus avocata sa, Silvia Uscov, potrivit romaniatv.net.

Tot avocata acesteia a mărturisit că Elena Udrea reușește să vorbească cu fetiţa ei în fiecare seară dar și că micuța nu știe locul în care se află mama sa, crezând că este la muncă, undeva în Italia iar momentan nu se poate întoarce acasă.

„E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârstă este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invoca ceea ce se întâmplă cu atatea familii de români. Cum ar putea să ii explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriştii de ce e în penitenciar”, a mai declarat Silvia Uscov.

Avocata acesteia se plânge de faptul că nu reușește să facă o apărare propice prin telefon sau numai prin vizite de câteva ore pe săptămână, mai ales că trebuie să-și împartă timpul alocat vizitatorilor, între familie si ea.

„Este foarte greu să faci o apărare prin telefon sau cateva ore pe saptămână cand te poți deplasa la penitenciar. Vorbim în fiecare zi. Trebuie să imparta cele 60 de minute la care are dreptul cu familia și cu avocatii. Vorbim zilnic, dar este greu, ce apărare poți să faci în 10 min la tel?”, a mai spus Silvia Uscov.

Elena Udrea, zi decisiva in cazul condamnarii sale
Elena Udrea in inchisoare

Vestea primită de Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica

În urmă cu câteva zile, Elena Udrea a primit o nouă veste cu privire la dosarul Hidroelectrica. Astfel că instanța a luat o decizie așteptată de avocații fostului ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale.

Fosta blondă de la Cotroceni a solicitat încetarea procesului în dosarul Hidroelectrica, ca urmare a prescrierii faptelor din anul 2019, după ce a fost condamnată la opt ani de închisoare. Astfel că DNA a primit răspuns negativ din partea magistraților Curții de Apel București la cererea de sesizare a Curții Europene de Justiție cu privire la dosarul menționat, după ce Direcția Națională Anticorupție invocase norme europene și susținuse că procesul trebuie să continue.

La scurt timp după, procurorii DNA au cerut sesizarea Curții Europene de Justiție, dar magistrații Curții de Apel București au decis să respingă solicitarea. Motivarea a fost dată de faptul că au timp să judece acest dosar până când faptele se vor prescrie iar în luna octombrie, Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunțe dacă deciziile Curții Constituționale a României retroactivează, așa cum au cerut avocații Elenei Udrea.

Elena Udrea este închisă la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, fiind o închisoare dedicată exclusiv femeilor. Vremea de 21 de zile aceasta se află în carantină, după care o să fie închisă alături de celelalte deținute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...