SPECIAL

Milionari care plătesc prețuri exorbitante pe mofturi extravagante

Dan Mlădinoiu 22.05.2022, 11:52
Milionari care plătesc prețuri exorbitante pe mofturi extravagante

Există în lume oameni care dețin sume colosale, cu șiruri de zerouri interminabile, care stârnesc deopotrivă invidia unora, dar și stupefacția în modul lor de a cheltui vrafuri de bani. Aceștia nu sunt neapărat magnați maeștri în crearea de plusvaloare, ca investitori în business. Au lucrat pentru megamilionari, reușind să strângă imense avuții măsurabile în bancnote. Pentru a epata ori pur și simplu pentru a-și satisface cele mai ciudate hatâruri.

Obrazul subțire cu cheltuială se ține

Capricii considerate de către mulți vecine cu inepția sau izvorâte din minți demne de cazuri studiate psihiatric. Iată câteva dintre cele mai notabile isprăvi legate de azvârlirea banilor pe te miri ce destinație.

O casă gigantică pe acoperișul unei clădiri

Dacă este întrebat un copil de cinci ani unde i-ar plăcea să-și construiască un palat, sunt mari șanse ca el să ajungă să spună: „deasupra unei clădiri”. Imaginație pornită din basmele ce i s-au spus ori citit. Pentru acesta nu e doar o prostie. În schimb, poate fi dorința copiilor mari, a multimilionarilor.

Oamnei gata să-și pună la bătaie sume incomensurabile. De aici până la ideea unei construcții pe un portavion e doar un simplu și apropiat deziderat. Nava are temelia plată și se mișcă fără zgomot. Nu le trebuie mult pentru un astfel de pas. Singurul impediment ar fi acceptul foțelor militare navale.

O insulă cu numele proprietarului gravat în stâncă

Pentru cei cu dare de mână, a deține o insulă nu este suficient. Trebuie să poată fi citit din înaltul cerului numele celui ce o deține. Această recunoaștere și-a dorit un miliardar din Abu Dhabi. Zis și făcut. În fapt, omul a angajat o echipă de sculptori cu scopul de a-i grava în piatră, pe o lungime de peste un kilometru de-a lungul țărmului, de el crezut celebru-i nume, Hamad. Litere scăldate de valurile oceanului.

Milionari care platesc preturi exorbitante pe mofturi extravagante
Insula pe care este gravat numele Hamad

Momeală de pescuit cu șapte cifre în dolari

Un individ s-a întrebat cum să-și îmbine pasiunea pentru pescuit cu cea pentru aur și diamante. Astfel, pur și simplu, și-a confecționat  o momeală de pescuit de un milion de dolari, alcătuită din peste 4.000 de diamante și rubine. Nu se știe câte exemplare ar fi trebuit să captureze pentru amortizarea unei asemenea „investiții”. Amorul artei nu înseamnă neapărat realizarea unui lucru practic.

Un aspirator acoperit cu cristale Swarovski

E foarte greu de găsit sensul acestui banal obiect electrocasnic de a fi acoperit cu cristale. Și nu de oricare, ci Swarovski. Totuși aspiratorul cu pricina s-a dovedit un adevărat magnet pentru oamenii cu muți bani. A avut succes în rândurile lor, vânzările atingând cote de nebănuit la început. Nu se cunoaște dacă aparatul de curățenie a și fost folosit

Pastile din aur

Ajungem la cele mai inutile lucruri dintre toate: pastile care conțin foiță de aur pe care le poți înghiți pentru diferite afecțiuni, mai mult sau mai puțin reale. Se moare de inaniție în lume, însă așa ceva se vinde bine celor pentru care banul nu înseamnă un scop, ci o distracție.

Vizite de milioane la frizer

Sultanul micului stat Asiatic Brunei se tunde și își rade barba la același frizer de peste 16 ani, cu toate că respectivul hairstylist își are magazinul la Londra. Aceasta înseamnă că la fiecare 3-4 săptămâni, omul călătorește cu avionul la business class pentru a-i aranja podoabele capilare prețiosului său client, sultanul.

Pentru serviciile lui  este plătit cu 24.000 de dolari la fiecare călătorie. În timpul șederii necesare ședințelor de înfrumusețare, este cazat și hrănit pe cheltuiala șefului țării.

Milionari care platesc preturi exorbitante pe mofturi extravagante
Sultanul din Brunei scoate o mica avere din buzunar atunci cand merge la frizer

Un iPhone de 200.000 de dolari

În această idee, nimănui nu ar trebui să i se pară că un Iphone-ul este prea scump. Cu atât mai mult cu cât după doi ani e deja considerat depășit, în vreme ce bateria ține din ce în ce mai puțin. Ei bine, astfel de amănunte nu l-au deranjat nicidecum pe un milionar posesor al unui Iphone 5 acoperit cu aur și diamante, lucrare făcută special care a costat nu mai puțin de 200.000 de dolari.

Cămașa de aur

Aceasta este povestea tragică a lui Datta Phuge, un milionar indian care a cumpărat cea mai scumpă cămașă din lume cu 213.000 de dolari (record înregistrat în Guinness Book). În întregime confecționată din aur și ai cărei nasturi erau ei înșiși făcuți din prețiosul metal, adevărate bijuterii. Ei bine, această piesă vestimentară cântărea aproape patru kilograme, deloc foarte practic de purtat. Mai ales că i-a adus sfârșitul. Phuge a fost jefuit și ucis de hoți. Un moft stupid aducător de moarte. Trist, dar adevărat.

O zgardă de câine de 3,2 milioane de dolari

Sunt oameni cu idei stranii, care nu se gândesc doar la ei, atunci când vine vorba de bani cu nemiluita, ci și la ceilalți. Într-un asemenea caz, s-a dovedit că acest ceilalți poate foarte bine să fie propriul câine. Așa că cineva  i-a cumpărat micului său însoțitor un dar canin, însemnând o zgardă tip colier, ce a costat mai mult decât o vilă de lux amplasată într-un loc pitoresc. Nici mai mult, nici mai puțin decât 3,2 milioane de dolari.

 Femeia care deținea o mică afacere cu avioane private

Proprietara unui club de aeronautică a avut norocul să primească o importantă sumă de bani pe care cineva i-a plătit-o pentru a-i transporta câinele la New York, în mod exclusivist, fără alți pasageri la bord. Costul ineditei călătorii s-a ridicat la aproximativ 45.000 de dolari.

Milionari care platesc preturi exorbitante pe mofturi extravagante
Calatoria cu un avion privat pentru un caine a costat 45.000 de dolari

 Compania care modifica avioane pentru oameni plini de bani

Una dintre cele mai rafinate caracteristici ale acestor aparate de zbor nu a fost aceea că tot interiorul era placat cu aur sau furnirurile din lemn de lux , ci covorul de mătase natural scumpă. Un asemenea detaliu a costat peste 1.000 de dolari pe metru pătrat.

Fată dintr-o familie indecent de bogată

Tinerei i-a venit ideea să-și trimită bona la Paris cu un charter privat G550 pentru a-i cumpăra cea mai nouă geantă Hermès, ca să intre în posesia ei cu câteva zile înainte de a fi pusă în vânzare oficial în Statele Unite. Astfel se întâmplase și cu alte accesorii feminine. (Sursa: buzzfeed.com)

 

Urmăriți Impact.ro și pe