Miliardar, găsit mort în casă. Ce au descoperit anchetatorii lângă trupul său

Diana Radu 07.05.2020, 14:47
Miliardar, găsit mort în casă. Ce au descoperit anchetatorii lângă trupul său

Miliardarul rus, Dmitri Bosov a fost găsit mort în casa sa dintr-o suburbie din Moscova joi. Acesta avea 52 de ani, iar autoritățile spun că s-ar fi sinucis. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit chiar de către soția sa, care a alertat imediat autoritățile.

Ce au descoperit anchetatorii lângă trupul miliardarului decedat

Îngrijorată de faptul că soțul său nu răspunde la telefon, soția acestuia a mers la reședința acestuia, acolo unde l-a găsit fără suflare. Anchetatorii ajunși la fața locului au constat că Dmitri Bosov a fost împușcat în cap. De asemenea, aceștia au descoperit în aproprierea corpului și arma crimei, un pistol. Arma care a fost găsit lângă el fusese un cadou din partea Ministerului de Interne din Abhazia. Documentele privind deținerea armei nu au fost încă găsite, iar anchetatorii cred că miliardarul s-ar fi sinucis.

miliardar mort, dmitri bosov, anchetatori
Miliardarul rus găsit decedat în casă

O rudă din familia omului de afaceri a declarat pentru presa locală că Dmitri Bosov ar fi avut probleme cu afacerile, drept pentru care a fost nevoit să concedieze o parte din angajați și să-și mute mai multe active. Printre angajații concediați de la conducerea comaniei extractoare de cărbune VostokUgol de către Bosov la începutul lunii trecute s-a numărat și Aleksandr Isayvei. Angajatul concediat l-a acuzat de abuz de poziție și delapidare și l-a dat și în judecată pe Bosov pentru defăimare.

De asemenea, Bosov a mai fost dat în judecată și de un alt fost angajat al grupului Genius Fund, o firmă de investiții controlată de miliardarul rus. Reclamantul, Francisc Racioppi îi cere lui Bosov daune de 1 milion de dolari.

Dimitri Bosov era acționar majoritar și preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului Alltek, care controlează companiile producătoare de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol şi alte firme. Bosov ocupa poziția 86 în topul celor mai bogați ruși, cu o avere estimată șa 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Urmăriți Impact.ro și pe