”Nu mai am afacerea, am închis pensiunea, de la 1 ianuarie, imediat după Revelion. A venit criza asta, nu am de unde să mai angajez oameni, nu mai aveam nici cum să plătesc utilitățile. La mine, la Cheia, este o localitate mică, n-am mai găsit oameni ca să angajez. Nu țin vilă de familie, am scos-o la vânzare. Am pus-o și pe site-uri de anunțuri”, ne-a declarat Mihai Găinușă, în exclusivitate pentru impact.ro
Mihai Găinușă ne spunea, de altfel, în interviul acordat anul trecut, că nu e bine să activezi în HORECA, domeniu care s-a dovedit cât se poate de păgubos, mai ales în cei doi ani grei de pandemie:
”La pensiune avem doar 7-8 camere, care sunt deja rezervate din luna februarie, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Dar nu eu sunt șeful acolo, soția mea se ocupă de tot. Nu merge strălucit, în general, una peste alta. Un sfert din pensiune a fost construită din fonduri europene, nerambursabile, acum 15 ani. N-am avut ce face decât să arunc banii pe HORECA, un domeniu tare păgubos!”.
Vila ”Găinușa de munte”, cu două etaje, este situată în satul Cheia, comuna Măneciu, Județul Prahova, la 130 km de București. Construită în 2007, pensiunea a fost scoasă la vânzare la prețul de 545.000 de euro, cu tot cu terenul de 3.800 mp și locurile de parcare, plus locul de joacă pentru copii.
Vila are 9 camere, două terase, 9 băi, 8 balcoane, restaurant, centrală proprie, apă, canalizare, gaz. Puncte de interes în zonă sunt Muzeul Florilor, Mănăstirile Suzana și Cheia, iar la la 50 de kilometri distanță se află superbul oraș Brașov. Foarte mulți turiști au lăsat pe site-ul pensiunii mesaje frumoase, mulțumiți de condițiile de cazare.
”La un moment dat, m-a lovit sentimentul că sunt acasă și chiar ne-am hotărât să investim, în weekenduri, la Găinușă, banii cu care voiam să ne construim o casă de vacanță la Vălenii de Munte. Deci, dacă vreți să vă simțiți ca acasă, mergeți în acest colțișor de rai, la marginea pădurii, veți mânca cel mai bun tiramisu, cele mai bune clătite cu dulceață, făcută în casă, să nu mai zic de înghețata parfait făcută acolo”, a scris o turistă.