EXCLUSIV

Mihai Găinușă renunţă la pensiunea de la Cheia: ”Nu mai aveam cu ce să plătesc utilitățile”. Cu cât vinde vila cu 9 camere EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 09.06.2022, 17:29
Mihai Găinușă, celebrul om de radio și de tv, a făcut tot posibilul, în pandemie, să-și salveze afacerea din domeniul HORECA, Pensiunea ”Găinușa de munte”, de la Cheia. Însă, fiind total neprofitabilă, a decis cu regret să pună lacătul pe ușă, după petrecerea de Revelion. Vila cu 9 camere și terenul de peste 3.000 de mp au fost scoase la vânzare la prețul de 545.000 de euro: ”Nu mai aveam cu ce să plătesc utilitățile”, ne-a declarat Mihai, cu tristețe, în interviul pentru impact.ro

„Am închis pensiunea, pe 1 ianuarie, imediat după Revelion”

Mihai Găinușă a făcut tot ce este omenește posibil să-și salveze pensiunea, în pandemie, însă criza financiară și-a spus cuvântul, mai ales în turism. Prin urmare, s-a văzut nevoit să scoată la vânzare Pensiunea ”Găinușa de Munte”, la care a muncit preț de mai bine de 17 ani și, care, de-a lungul vremii, a găzduit sute de turiști. Imediat după petrecerea de Revelion, când a avut ultimii invitați, Mihai Găinușă s-a sfătuit cu soția lui, cea care s-a ocupat de afacere, și, cu strângere de inimă, au pus lacătul pe ușă.
”Nu mai am afacerea, am închis pensiunea, de la 1 ianuarie, imediat după Revelion. A venit criza asta, nu am de unde să mai angajez oameni, nu mai aveam nici cum să plătesc utilitățile. La mine, la Cheia, este o localitate mică, n-am mai găsit oameni ca să angajez. Nu țin vilă de familie, am scos-o la vânzare. Am pus-o și pe site-uri de anunțuri”, ne-a declarat Mihai Găinușă, în exclusivitate pentru impact.ro

S-a confruntat cu mari probleme financiare, anul trecut

Mihai Găinușă ne spunea, de altfel, în interviul acordat anul trecut, că nu e bine să activezi în HORECA, domeniu care s-a dovedit cât se poate de păgubos, mai ales în cei doi ani grei de pandemie:

”La pensiune avem doar 7-8 camere, care sunt deja rezervate din luna februarie, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Dar nu eu sunt șeful acolo, soția mea se ocupă de tot. Nu merge strălucit, în general, una peste alta. Un sfert din pensiune a fost construită din fonduri europene, nerambursabile, acum 15 ani. N-am avut ce face decât să arunc banii pe HORECA, un domeniu tare păgubos!”.

Mihai gainusa a dat faliment cu pensiunea de la Cheia
Pensiunea Gainusa de munte, din localitatea Cheia

Vila ”Găinușa de munte”, cu 9 camere, a fost scoasă la vânzare la prețul de 545.000 de euro

Vila ”Găinușa de munte”, cu două etaje, este situată în satul Cheia, comuna Măneciu, Județul Prahova, la 130 km de București. Construită în 2007, pensiunea a fost scoasă la vânzare la prețul de 545.000 de euro, cu tot cu terenul de 3.800 mp și locurile de parcare, plus locul de joacă pentru copii.

Vila are 9 camere, două terase, 9 băi, 8 balcoane, restaurant, centrală proprie, apă, canalizare, gaz. Puncte de interes  în zonă sunt Muzeul Florilor, Mănăstirile Suzana și Cheia, iar la la 50 de kilometri distanță se află superbul oraș Brașov. Foarte mulți turiști au lăsat pe site-ul pensiunii mesaje frumoase, mulțumiți de condițiile de cazare.

”La un moment dat, m-a lovit sentimentul că sunt acasă și chiar ne-am hotărât să investim, în weekenduri, la Găinușă, banii cu care voiam să ne construim o casă de vacanță la Vălenii de Munte. Deci, dacă vreți să vă simțiți ca acasă, mergeți în acest colțișor de rai, la marginea pădurii, veți mânca cel mai bun tiramisu, cele mai bune clătite cu dulceață, făcută în casă, să nu mai zic de înghețata parfait făcută acolo”, a scris o turistă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...