Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de Klaus Iohannis. Ce anunț a făcut președintele

Redacția IMPACT 31.10.2019, 11:14
Mihai Constantinescu, decorat post-mortem de Klaus Iohannis. Ce anunț a făcut președintele

Klaus Iohannis a semnat un decret de decorare post-mortem a interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu. Președintele României a decis să îi acorde post-mortem o decorare artistului Mihai Constantinescu, în semna de apreciere pentru întreaga sa carieră artistică dedicată muzicii ușoare românești și „pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generații de interpreți”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.

 

În semn de apreciere

Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu, potrivit sursei citate. Gestul Președintelui României vine chiar în ziua în care Mihai Constantinescu urmează să fie înmormântat.

Mihai Constantinescu a murit marți seară în urma unui stop cardio-resporator neresesuscitabil, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Veștea morții sale a venit ca un trăsnet și a întristat pe toată lumea. Artistul avea la activ două infarcturi care i-au agravat starea, fiind internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală. Mihai Constantinescu suferea de stenoză aortică strânsă, hipertensiune pulmonară medie, cardiopatie valvulară şi insuficienţe respiratorii.

Lucrurile pe care nu le stiai despre Mihai Constantinescu
Mihai Constantinescu, unul din cei mai iubiți interpreți de muzică ușoară din România

 

Mihai Constantinescu a fost unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești, având, de-a lungul carierei și numeroase turnee în Europa, dar și în Statele Unite ale Americii. Artistul a încântat cu cântecele sale sufletele a sute de români, generații întregi au crescut cu melodiile artistului și i-au fredonat versurile. După ce s-a lansat în lumea artistică, acesta a continuat să cânte multe melodii pentru copii care au devenit șlagăre. Cea mai cunoscută dintre ele a fost ”O lume minunată”. Artistul s-a înconjurat întotdeuna de copii și i-a iubit la nebunie, însă din păcate Mihai Constantinescu, nu a avut urmași, iar acesta a fost cel mai mare regret al artistului.

Trupul neînsufleţit al lui Mihai Constantinescu va fi depus ieri, 30 octombrie, la ora 13:00 la Biserica Sfânta Parascheva de pe Titulescu. regretatul artist va fi condus pe ultimul drum astăzi, la ora 14.

 

Urmăriți Impact.ro și pe