Mihai Bendeac, oprit de polițiști în trafic. Ce i-a alertat pe oamenii legii. „Am recunoscut fapta”

Stan Filon 06.02.2023, 22:33
Mihai Bendeac, oprit de polițiști în trafic. Ce i-a alertat pe oamenii legii. „Am recunoscut fapta”

Mihai Bendeac a avut de-a face cu Poliția Română. Îndrăgitul actor a făcut totul public pe o rețea socială, unde a povestit cu lux de amănunte prin ce a trecut, moment în care a dezvăluit, aparent, fără să vrea, și faptul că își pregătește revenirea pe micul ecran.

Mihai Bendeac, oprit de polițiști în trafic

Așadar, actorul Mihai Bendeac a dispărut de ceva timp de pe micile ecrane, după ce a plecat pur și simplu de la emisiunea iUmor, de la Antena 1. Este ocupat însă cu teatrul, dar postează aproape zilnic și pe rețelele sociale. Chiar în mediul virtual a povestit cum a fost tras pe dreapta de polițiștii de la rutieră. Motivul a fost folia de pe geamurile mașinii sale, însă s-a ajuns până la proba etilotestului și chiar la discuții despre consumul de droguri.

„Astăzi am avut o experiență foarte plăcută cu Poliția Română pe care țin neapărat să o relatez. Eram în trafic la un stop căzut pe gândurile mele care, cinstit vorbind, sunt chinuitoare fiindcă lucrez, în același timp, la două filme, un spectacol nou, o campanie, două formate TV și o carte. Din senin, girofaruri, o sirenă, mașină de poliție, „trage pe dreapta”. Motivul aparent: am geamurile colantate. Acuma, eu am să vă explic motivul pentru care nu am scos colantul de pe geamuri în momentul în care am cumpărat biata mea mașinuță refăcută și recondiționată minunat de către băieții de la Custom Wheels & Tuning. Mi s-a întâmplat să fiu recunoscut în trafic și, nu de puține ori, să se poziționeze în timp ce conduc (!!!) mașini în trafic ale căror șoferi să deschidă geamul și să mă strige sau să mă fotografieze.

Mihai Bendeac, oprit de politisti in trafic
Mihai Bendeac, oprit de politisti in trafic

„Am recunoscut fapta”

Lucru care, evident, în timp ce conduci, te deconcentrează. Am explicat treaba asta tânărului polițist care a coborât din mașină și m-a investigat. Omul a admis că motivul este unul solid dar, totodată, deși a înțeles ca, mai ales pe autostradă sau pe serpentine, chestiile astea ar reprezenta un pericol, acele colante nu sunt legale. Perfect corect! Am recunoscut fapta. A urmat, însă, o verificare a stării mele bahice. Suflu în fiolă. Rezultat: zero. Îmi place alcoolul. Beau când apuc de sting. Dar nu când urmează să conduc.

Ei… Și aici vine pe turnantă agentul: „Domnu’ Bendeac … Marea întrebare urmează: Substanțe psihoactive ați consumat?” Eu, care am consumat, căci așa am scris 1200 de scheciuri, o carte, un film și alte proiecte zic: „Da! Dar nu când conduc.” Tânărul polițist decide că trebuie să testăm depoziția mea. Îmi dă un dispozitiv unde, timp de 10 minute, pun salivă cât nu credeam că pot produce (deși, sexual vorbind, îmi place să bălesc și eu și partenera)”, a spus actorul.

Mihai Bendeac, impresionat de valul nou din Poliția Română

Mihai Bendeac a fost nevoit să facă și testul pentru substanțe interzise. Cu toate acestea, actorul a fost plăcut impresionat de valul nou din Poliția Română.

„Așteptăm rezultatul. (Durează multișor și ăsta). În ultimele zile am avut mari probleme cu gâtul. Nu mai fumez. Dar am simțit nevoia să fumez în momentul ăla. Nu pentru că aveam emoții în legătură cu rezultatul. Ci pentru că întârziam undeva. Îi cer o țigară. Polițistul îmi oferă. Într-un final, apare rezultatul și la testul ăsta: zero substanțe psihoactive. Într-un fel, m-am simțit prost. Parcă toată legenda din jurul meu se ducea de râpă.

Dar asta e… Pentru folia de pe geamuri, deși m-a înțeles omul, mi-a recomandat să-l dau jos și mi-a dat un „avertisment verbal”. I-am promis că le dau jos. Deși nu e foarte safe pentru mine. Ce vreau să constat? Poliția Română are oameni tineri în structurile ei. Mă bucur că nu mai identific fizionomiile acelea de gabori comuniști.

Sunt profesioniști tineri și deciși să schimbe paradigma. Îi mulțumesc tânărului polițist pentru faptul că, în momentul în care am avut de suflat în etilotest și, ulterior, când am avut de stat cu un burete în gură 10 minute pentru testul de substanțe psihoactive, mi-a spus: „Rămâneți în mașină” văzând ca cineva, pe trotuar, începuse să mă filmeze. Seară frumoasă! PS – România se schimbă”, a transmis Mihai Bendeac pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...