Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Alimentul pe care mii de oameni îl consumă zilnic fără să știe ce efecte are. „Ne roade precum rugina”

Badea Violeta 01.10.2022, 15:01
Mihaela Bilic, avertisment pentru români. Alimentul pe care mii de oameni îl consumă zilnic fără să știe ce efecte are. „Ne roade precum rugina”

Mihaela Bilic este, fără îndoială, unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din România. Ea este extrem de activă în mediul online, acolo unde dă sfaturi prețioase internauților. De data aceasta, celebrul nutriționist vine cu un avertisment pentru români. Iată alimentul dăunător pe care mii de oameni îl consumă zilnic!

Mihaela Bilic, avertisment pentru românii care consumă acest aliment

Absolventă a Facultății de Medicină din București, nutriționistul Mihaela Bilic vine cu un nou avertisment pentru români. Specialistul a explicat cât de nocic este zahărul pentru organismul nostru. Potrivit expertului, acest aliment nu numai că ne afectează greutatea, dar ne face să și îmbătrânim.

„Oare cât o să ne mai ia…

… până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce.

Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. (…)

Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem caă nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung 🙁

Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet.

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Zaharul, periculos pentru sanatatea oamenilor
Zaharul, periculos pentru sanatatea oamenilor

„Zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte”

Potrivit Mihaelei Bilic, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism și ne roade precum rugina. Din aceste motive, nutriționistul ne recomandă să-l eliminăm din alimentație sau să-l consumăm cu moderație.

„(…)Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic! Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumaţi în formă lichidă.

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă.

Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți.”, a mai scris medicul pe rețeaua socială.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...