Metrou Drumul Taberei. Cât de des circulă trenurile. Surpriză pentru bucureșteni

Diana Dumitrache 14.09.2020, 17:59

După nouă ani de la începerea lucrărilor şi şase de întârziere a inaugurării, metroul Drumul Taberei va putea fi folosit de bucureşteni începând de marţi, 15 septembrie. Iată cât de des vor circula trenurile!

Cât de des circulă trenurile pe linia de metrou Drumul Taberei

În 2011, au început lucrările la noul tronson de metrou, iar în 2014 autorităţile ar fi trebuit să îl inaugureze. După şase ani, iată că a sosit momentul atât de mult aşteptat de locuitorii Sectorului 6 din Capitală. Marţi, 15 septembrie, începând cu ora 12:00, bucureştenii vor putea circula pe linia de metrou Drumul Taberei.

Cei de la Metrorex au publicat şi programul pentru tronsonul Eroilor – Romancierilor. Astfel, călătorii vor aştepta 6 minute la orele de vârf (6:00-10:00, 13:00-20:00), 9 minute între orele 5.00-6.00, 10.00-13.00 şi 20.00-22, şi  10 minute între orele 22.00-23.30.

“Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metroul M5 Drumul Taberei – Eroilor. Se va întâmpla în cursul zilei de 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative. Astfel, magistrala M5 va fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și comfort”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Metrou Drumul Taberei. Cât de des circulă trenurile. Surpriză pentru bucureșteni
Metrou Drumul Taberei. Cât de des circulă trenurile. Surpriză pentru bucureșteni

Magistrala 5: zece staţii, 7 kilometri, 3.4 miliarde de lei

Magistrala 5, tronsonul Eroilor 2 – Romancierilor, are zece stații întinse pe 7 kilometri care vor fi străbătute în 12 minute. Acestea sunt: Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

“Ne vedem la darea în funcțiune. Asta e o veste bună, mai ales că speculau mulţi că nu suntem în stare să deschidem metroul. S-a semnat procesul verbal de recepţie. E unul care a fost extrem de complex pentru că sunt implicate foarte multe instituţii. La şedinţe au fost 96 de reprezentanţi. Au existat obiecţii, în prima fază a celor de la ISU. Au fost rezolvate toate aceste obiecţii”, a precizat Ludoviv Orban.

Valoarea totală a proiectului a fost 3,4 miliarde de lei, iar odată cu inaugurarea noului tronson, Bucureştiul va avea 63 de staţii de metrou şi 78 de kilometri de reţea. Pe noua linie vor circula trenuri Bombardier, aflate deja în flota Metrorex, până când compania va reuşi să achiziţioneze garnituri noi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...