Metoda simplă și eficientă cu bicarbonat de sodiu care te ajută la curățarea jucăriilor. Ce trebuie să faci

Diana Radu 20.08.2020, 11:19
Metoda simplă și eficientă cu bicarbonat de sodiu care te ajută la curățarea jucăriilor. Ce trebuie să faci

Jucăriile de pluș acumulează foarte multe bacterii și particule de praf, drept pentru care trebuie curățate foarte des, mai ales că cei mici au tendința de a le băga și în gură. De asemenea, acestea trebuie curățate cu un detergent special fără alergeni, care poate fi cu ușurință înlocuit cu bicarbonatul de sodiu.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți jucăriile

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de capacități printre care și aceea de a elimina bacteriile de materiale. Datorită acestei proprietăți, ingredientul este ideal pentru a fi folosit la curățarea jucăriilor. Astfel, fie că vrei să cureți jucăriile copilului sau pe cele primite de tine de-a lungul timpului, tot ce trbuie să faci este să înmoi un burete curat și umed în bicarbonat de sodiu și să ștergeți cu el toate jucăriile, asta în cazul în care acestea sunt de plastic.

Dacă jucăriile sunt de pluș acestea pot fi curățate în două moduri. Prima variantă presupune presărarea bicarbonatului de sodiu peste jucării și lăsarea acestuia să acționeze 15 minute. După ce timpul a expirat, poți aspira sau scutura jucăriile pentru a scăpa de praful acela alb. În acest fel, nu doar că elimini bacteriile, dar elimini și mirosul neplăcut din jucării.

bicarbonat de sodiu, jucarii, curatare
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți jucăriile

Mai poți spăla jucăriile de pluș sau de cauciuc adăgându-le într-un lighean cu apă călduță în care ai dizolvat patru linguri de bicarbonat de sodiu la un litru de apă. Jucăriile se lasă la înmuiat 10-15 minute după care se freacă un burete și se clătesc cu apă curată.

Curăță podeaua cu bicarbonat de sodiu

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este o soluție ideală și pentru curățarea podeleleor, mai ales dacă bebelușul de abia merge de-a bușilea.

În acest sens, ai nevoie de o jumătate de ceașcă de bicarbona de sodiu pe care-l vei dizolva în găleata de la mop. În cazul în care unele pete insistă și nu vor să iasă puteți combina bicarbonatul cu suc de lămâie.

Urmăriți Impact.ro și pe