Metoda prin care un român a economisit zeci de lei la un plin pentru mașină. Șoferul a apelat la un truc direct în benzinărie

Stan Filon 06.07.2022, 08:38
Metoda prin care un român a economisit zeci de lei la un plin pentru mașină. Șoferul a apelat la un truc direct în benzinărie

S-a aflat metoda prin care un român a economisit zeci de lei la un plin pentru mașină! Aceasta însă i-a adus șoferului un dosar penal, după ce a alimentat de mai multe ori în Ungaria folosind numere de înmatriculare false. În țara vecină, guvernul a plafonat prețul la carburanți pentru unguri. Diferența de preț este una mare, față de prețul carburanților din România, așa că tentația a fost una pe măsură pentru român.

Metoda prin care un român a economisit zeci de lei la un plin pentru mașină

Așadar, un șofer român s-a ales cu un dosar penal în Ungaria, după ce a alimentat de mai multe ori în țara vecină. Pentru a beneficia de prețul mai mic la carburanți, de aproximativ 6,5 lei, șoferul din România a apelat la o metodă neortodoxă și total ilegală.

Acesta schimba plăcuțele românești de înmatriculare ale camionului său cu unele ungurești, în apropiere de benzinărie, doar pentru a beneficia de prețul plafonat de guvernul ungar pentru motorină. Dac ar fi alimentat cu plăcuțele românești pe mașină, acesta ar fi plătit prețul întreg, așa că își făcuse un obicei să schimbe numerele de înmatriculare ale camionului.

Metoda prin care un roman a economisit zeci de lei la un plin pentru masina
Metoda prin care un roman a economisit zeci de lei la un plin pentru masina

50 de litri de combustibil la preț redus

Metoda găsită de român a funcționat de șase ori, până când angajații benzinăriei și-au dat seama că acesta nu este cetățean ungur, așa că au pus mâna pe telefon și au sunat la poliție. Oamenii legii au sosit imediat în benzinărie, unde au descoperit toată escrocheria făcută de român.

În timpul audierii suspectului, șoferul a dezvăluit că mai alimentase de șase ori cu motorină în același mod. Bărbatul de 30 de ani este acum urmărit penal de Poliția Edelény pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a unui număr unic de identificare, înșelăciune și fals în înscrisuri publice, iar actele au fost predate parchetului pentru continuarea cercetărilor.

Guvernul ungar a plafonat prețul la carburanți, dar a stabilit și o limită de alimentare. Nimeni nu are voie să cumpere mai mult de 50 de litri de carburanți la prețul plafonat de autorități. Chiar și șoferii maşinilor de pasageri din Ungaria pot cumpăra de săptămâna trecută doar 50 de litri de combustibil pe zi la benzinăriile deţinute de grupul energetic ungar MOL şi firma austriacă OMV, pentru a evita perturbările provocate de plafonarea preţurilor de către Guvern, transmite Reuters. Cantitatea de motorină s-a înjumătățit în urmă cu o săptămână. Dacă înainte șoferii puteau să cumpere 100 de litri de motorină la preț redus, acum mai pot cumpăra doar 50 de litri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...