Metoda prin care sunt păcăliți turiștii români în Grecia. Mare atenție când luați masa la taverne

Stan Filon 22.06.2022, 10:59
Metoda prin care sunt păcăliți turiștii români în Grecia. Mare atenție când luați masa la taverne

Grecia rămâne destinația principală de vacanță pentru mulți români și în această vară. Înainte de a pleca la drum, trebuie însă să știți cum să vă protejați pentru a nu cădea în plasa comercianților greci puși pe îmbogățire rapidă pe spinarea turiștilor. Aceștia vor face tot posibilul să vă stoarcă de bani, mai ales atunci când vă decideți să le treceți pragul pentru a lua cina. Mulți români au fost pur și simplu țepuiți la nota de plată, care a fost umflată în mod grosolan.

Metoda prin care sunt păcăliți turiștii români în Grecia

Un român care a fost în Grecia s-a decis să tragă un semnal de alarmă asupra unei taverne de pe insula grecească Thasos, foarte atractivă pentru turiștii din țara noastră. Bărbatul a povestit cum a fost nevoit să plătească aproape 200 de euro pentru doar … doi pești. Acesta și-a spus povestea tristă pe un forum de călătorie destinat insulei respective.

„Atenţie mare la taverna de lângă plaja Aliki (cea prin care treci în drumul spre plajă) dacă va comandaţi peşte. Am plătit pentru două peşti 185 euro. Trec o cantitate mult mai mare decât cea reală”, a scris bărbatul.

Metoda prin care sunt pacaliti turistii romani in Grecia
Metoda prin care sunt pacaliti turistii romani in Grecia

Postarea a împărțit internetul în două tabere

Postarea bărbatului a împărțit în două internetul, iar turiștii s-au grăbit să-și spună și ei poveștile. Unii spun că taverna respectivă este vestită pentru felul în care umflă notele de plată, pe când alții spun că marfa vândută de ei este una proaspătă, iar prețurile sunt mai mari tocmai din această cauză.

„Încă se mai păcăleşte cineva la taverna asta? La ultimele două taverne se mănâncă super bine şi la preţuri decente. De fiecare dată numai în dreptul penultimei taverne (e a unor fraţi) am făcut şi plajă şi masă servită! Acolo poţi să cobori cu maşină şi o parchezi la ei în curte”, a scris cineva.

„Am mai scris despre această tavernă. Se numeşte ,,LA ŢEAPĂ!”. Evitaţi să mâncaţi acolo! Eu când am fost au dat-o în prosteală şi m-am prins! Şi le-am spus… papa! Sunt atâtea taverne cu mâncare bună şi personal serios pe Thassos! Evitaţi această tavernă!”, a scris un alt internaut.

„Noi la a doua am luat ţeapă, acum 7 ani un peşte a costat 80 de euro”, a punctat altcineva.   Altcineva a intervenit şi a luat apărarea tavernei: „Peştele proaspăt, pescuit din mare, ajunge la 70-80 euro /kg. Înainte de a comanda întrebaţi cât este un kg. Un kg de homar este în jur de 100-120 euro. Dorada pescuită din mare este 40-50 euro/ kg. Ceea ce vedeţi la market este de crescătorie, este 8 euro /kg, deci nu confundaţi lucrurile”.

„La Ammos am păţit-o şi noi”

„Nu ajunge la 70 euro kg peştele cumpărat la taverne. Nu le mai luaţi apărarea. Preţurile sunt exagerate. De asemenea se găsesc în pescăriile locale şi de crescătorie”, a scris un alt membru al grupului.

„Vă sugerez aşa: bonul, unde e bonul? Fiscal, nu scrijelim noi ceva pe foaie că aşa ştim toţi. Aaaa, nu e bonul? Bun, păi atunci mă gândesc că e o situaţie de rezolvat cu poliţia. Ia să vezi ce începe să scadă notă de plata şi ajunge la ceva decent. La Ammos am păţit-o şi noi, doar că cu mine nu şi-au găsit omul. De la 125 euro umflaţi am ajuns la un 60 decent. Ce e drept, ne-a ajutat mult şi intervenţia proprietarilor unde mergem de 4 ani. Ar fi fost mult mai greu fără ajutorul lor, dar nu imposibil. (…)”.

Cum să te asiguri că plătești doar ceea ce consumi

„Nu numai acolo, ci şi prin alte părţi trec mai mult la nota de plată. Trebuie să trăiască şi grecul, iarna stă şi visează ce să mai facă vara. La orice tavernă serioasă o porţie de mâncare este 10-15 euro. Pentru ce să platesc 40 de euro? Pentru glorie sportivă? Nu mergeţi la această tavernă! Sunt nişte nesimţiţi! Nu se întâmplă asta la o altă tavernă! Am mâncat peste tot în Thassos. La Limenas, Limenaria, Potos, Panaghia, Marieş etc! Peste tot sunt oameni serioşi! Nu şi aceşti nesimţiţi!”, a replicat altcineva.

Așadar, pentru a nu vă trezi cu o notă de plată mare cât toată insula Thasos, vă sfătuim să cereți meniul și să fiți foarte atenți la gramaje și la prețuri. De asemenea, trebuie să vă interesați la ospătari și cât costă kilogramul de produs pe care îl comandați. Puteți cere chiar și nota de plată, odată cu venirea produselor, pentru a vă asigura că plătiți doar ce comandați.

Urmăriți Impact.ro și pe