Metoda prin care PSD și ALDE îl țin pe Victor Ciorbea Avocat al Poporului: mandatul i-a expirat de o lună

Ciprian Ioana 11.06.2019, 15:21
Metoda prin care PSD și ALDE îl țin pe Victor Ciorbea Avocat al Poporului: mandatul i-a expirat de o lună

Opoziția atrage atenția că mandatul lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului a expirat de o lună, dar nu se dă dus de la conducerea instituției. PNL susține că PSD și ALDE îl țin în brațe și forțează prelungirea mandatului printr-o metodă la limita legii.

În Birourile Permanente de marți, 11 iunie, aleșii au luat în discuție și situația Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Este cel căruia i s-a cerut demisia în repetate rânduri pentru că a închis ochii la ordonanțele de urgență ale Guvernului cu efecte negative în societate.

Potrivit legii, Avocatul Poporului este singurul care poate contesta la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență, dar Victor Ciorbea a ezitat în repetate rânduri.

Ba, mai mult, a părut interesat de cu totul altceva decât funcția de Avocat al Poporului, având nenumărate ieșiri nervoase inclusiv la adresa jurnaliștilor.

Cum îl țin PSD și ALDE pe Victor Ciorbea în funcția de Avocat al Poporului, deși mandatul i-a expirat

Cea care a atras atenția asupra acestei situații este liberala Alina Gorghiu. Termenul de depunere a candidaturilor a fost amânat forțat, susține aceasta.

„Astăzi demarăm procedura. Din nefericire, termenul de depunere a candidaturilor a fost împins până la dată de 25 iunie. Acest lucru înseamnă că mandatul dl Ciorbea, în mod abuziv, se va prelungi până în toamnă”

Alina Gorghiu, PNL
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului

Senatorul USR, Mihai Goțiu, spune, la rându-i, că ceea ce fac PSD și ALDE este o „nouă șmecherie”.

„Pe ordinea de zi subiectul nu există, ea a fost suplimentată doar în urmă solicitărilor noastre și a numeroaselor mesaje venite din partea societății civile. E un tertip, de a pune termenul în ultima săptămâna a sesiunii parlamentare, în speranța că nu se va mai organiza un plen reunit. (…) Le reamintesc domnului Ciolacu și colegilor care au votat astăzi, că petiția Declic a strâns peste 160.000 de semnături pentru demiterea lui Ciorbea „

Mihai Goțiu, USR

Mandatul Avocatului Poporului are o durată de cinci ani.

Posibil înlocuitor al lui Victor Ciorbea este Eckstein Kovacs Peter, pentru care și-au arătat susținerea partidele de opoziție PNL, PMP, USR și UDMR.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe