Metoda prin care polițiștii bulgari fac bani oprind turiștii în trafic. Mulți cad în capcană

Cazacu Alexandru 25.06.2022, 18:33
Metoda prin care polițiștii bulgari fac bani oprind turiștii în trafic. Mulți cad în capcană

Grecia și Bulgaria se numără printre destinațiile de vacanță preferate de români, mai ales în sezonul estival. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți români care aleg să meargă cu mașinile personale în Grecia se plâng de probleme pe care le întâmpină pe drum. Călătoria ajunge să-i coste mai mult, iar asta din cauza polițiștilor bulgari care fac bani oprindu-i în trafic.

Cum fac polițiștii din Bulgaria bani oprind turiștii în trafic

În ultima perioadă, foarte mulți turiști români trec prin situații mai puțin plăcute pe șoselele din Bulgaria. O turistă româncă a povestit o astfel de întâmplare pe Facebook, pe grupul Forum Grecia. Se pare că mașina condusă de soțul româncei a fost oprită de oamenii legii bulgari chiar lângă Sofia. Iată cum au încercat polițiștii să scoată bani de la turiștii români.

„Poliței pe centura Sofiei – ne-a oprit un echipaj de poliție imediat cum soțul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s – Jumbo (dorea să se odihnească). Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soţ să vorbească.

I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zonă de 60km/h ca limita de viteză şi că el ar fi avut 87km/h (soţul nu a văzut indicatorul de 60km/h , voi aveţi idee de acea zona? EDIT: am aflat acum de la voi că există acea limitare de viteză exact în acea zona Jumbo – McDonald’s )”, a scris femeia pe grupul de Facebook menționat.

Metoda prin care polițiștii bulgari fac bani oprind turiștii în trafic
Metoda prin care polițiștii bulgari fac bani oprind turiștii în trafic. Mulți cad în capcană

Mulți turiști care au tranzitat Bulgaria au căzut în capcană

După ce au fost opriți de echipajul respectiv și amenințați cu amenda, polițiștii bulgari au încercat să le dea de înțeles că pot scăpa fără amendă dacă le dau lor banii. Ulterior, polițiștii au spus că mașina turiștilor români ar fi fost detectată de radar cu o viteză de 80 km/oră, așa că trebuie să îi amendeze. După ce soțul femeii a fost de acord cu amenda, polițiștii „au schimbat foaia”.

„Apoi, când au văzut că soțul nu se împotrivește au zis că trebuie să meargă la secția de poliție și să caute imaginile și să facă procesul și că cel puțin 1-2h nu avem voie să ne mișcăm de pe loc… și tot trăgeau de timp. Soțul și-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc. E prima dată când ni se întâmplă, deși facem drumul acesta de ani de zile. Așa că, atenție!”, a avertizat turista.

La scurt timp de la postare, femeia avea să afle că și alți turiști români au trecut prin astfel de situații în timp ce tranzitau Bulgaria, în drum spre Grecia. Deși unii dintre aceștia au scăpat după ce au dat polițiștilor 5 – 10 euro, alții au plătit amenzi usturătoare, potrivit Adevărul.

Evident, nu toți polițiștii sunt la fel și nu toți turiștii români au fost „taxați”. Unii utilizatori au susținut că polițiștii bulgari au fost pașnici și chiar amabili.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...