Metoda inedită prin care bicarbonatul de sodiu înlătură petele de mucegai. Ce trebuie să faci

Diana Radu 03.04.2020, 12:26
Metoda inedită prin care bicarbonatul de sodiu înlătură petele de mucegai. Ce trebuie să faci

Bicarbonatul de sodiu a devenit un ingredient multifuncțional la multe dintre aspectele ce țin de curățenia în casă. Acesta poate înlocui balasamul de rufe și spori eficiența detergentului, poate scoate petele de grăsime și mai mult poate chiar să elimine și mucegaiul.

Cum scapi de petele de mucegai din casă cu bicarbonat de sodiu

Mucegaiul apare în locurile unde există umezeală, căldură, dar și întuneric, adică cu precădere acolo unde razele soarelui nu pătrund în încăpere. În casă, cele mai frecvente locuri în care apar petele de mucegai sunt baia și bucătăria. Această ciupercă microscopică care se înmulțește prin microspori este periculoasă pentru sănătatea noastră, drept pentru care trebuie eliminată. Iată cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu în acest sens!

bicarbonat de sodiu, mucegai, eliminarea mucegaiului
Cum scapi de petele de mucegai din casă cu bicarbonat de sodiu

Ei bine, poți scăpa de mucegaiul din locuința ta cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Astfel, vei economisi și banii pe care i-ai fi dat pe soluțiile sofisticate pentru curățare. Bicarbonatul este eficient datorită compușilor săi chimici, însă pentru a-i spori capacitățile poți folosi și oțet. Așadar, pentru a prepara o soluție din aceste două ingrediente vei avea nevoi de: bicarbonat de sodiu, oțet, apă caldă (opțional), ulei esențial (opțional).

Propoțiile le poți stabili din ochi în funcție de câtă soluție ai nevoie, important este doar ca proporția de bicarbonat și oțet să fie mai mare. După ce ai amestecat toate ingredientele, toarnă substanța rezultată într-un recipient cu pulverizator. Apoi, pulverizează direct pe zonele afectate de mucegai verde sau negru, iar acesta ar trebui să dispară după ce se usucă.

Oțetul este foarte util în compoziție pentru că omoară peste 80% dintre spori, bacterii și chiar virusuri. Dar dacă nu suporți mirosul înțepător al acestui ingredient îl poți înlocui cu detergent de vase sau cu săpun lichid. În rest se respectă etapele enumerate mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe