Metoda corectă prin care să fierbi carnea de pui pentru supă. Ce greșeală fac mulți oameni

Badea Violeta 08.10.2021, 13:26
Metoda corectă prin care să fierbi carnea de pui pentru supă. Ce greșeală fac mulți oameni

Supele se află cu siguranță în topul celor mai sănătoase și gustoase preparate. Acestea sunt preferate de mulți români, iar avantajul este că sunt și foarte simplu de făcut. Însă, mulți nu știu să fiarbă corect carnea de pui. Noi vă vom prezenta astăzi metoda corectă prin care să faci acest lucru. Este un truc cunoscut doar de bucătarii iscusiți.

Cum să fierbi corect carnea de pui

În anotimul de vară, mulți preferă să consume salate sau diferite preparate reci, odată cu răcirea vremii, foarte multă lume trece la supele calde și gustoase. Acestea sunt ușor de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Deși prepararea unei supe nu e mare lucru, mulți se împotmolesc la fierberea cărnii de pui.

În rândurile următoare vă vom prezenta câteva trucuri știute doar de marii bucătari. Așa cum știm, majoritatea oamenilor preferă să cumpere puiul din comerț, fiindcă acesta nu mai trebuie să fiarbă ore întregi ca să devină fraged. Însă, noi vă recomandăm pasărea de curte, fiindcă este mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Este foarte important să știm că supa se poate prepara dintr-un pui întreg.

Cum sa fierbi corect carnea de pui
Cum sa fierbi corect carnea de pui

Cât timp este bine să fierbi carnea de pui

Precizăm că această carne se fierbe în funcție de mărimea puiului. Acest lucru înseamnă că timpul de gătire poate să varieze. De asemenea, carnea poate să fie congelată ori proaspătă și trebuie să ținem cont și de acest aspect. Ca să îți dai seama când o pasăre este fiartă, poți să o verifici foarte ușor cu furculița. Dacă pielea se perforează cu ușurință și apar sucuri, carnea poate fi cosnumată sau utilizată pentru pregătirea supei.

Foarte important este să sărezi apa în care fierbi puiul pentru ciorbe și supe, fiindcă spuma se va aduna mai rapid și nu se va împrăștia prin preparat. Atenție! Trenuie să strângem cu o lingură sau cu o ustensilă specială toată spuma care se formează la suprafața apei în care fierbem puiul, fiindcă aceasta conține toxine.

Ce legume folosim pentru prepararea supei

Mulți își pun întrebarea ce legume se folosesc pentru a obține o supă gustoasă. Ei bine, bucătarii recomandă folosirea rădăcinoaselor, precum țelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și morcovul. Toate acestea vor da o savoare incredibilă preparatului.

De asemenea, experții ne recomandă să folosim destulă sare, dar și multe alte legume care se pot fierbe întregi. Cele mai recomandate sunt ardeiul gras, ceapa, cartoful, dovlecelul, roșiile sau vinetele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...