Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de rugină. Cum poți să obții rezultate uimitoare

Andreea Bisinicu 01.10.2020, 10:18
Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de rugină. Cum poți să obții rezultate uimitoare

Știm, te-ai săturat de petele inestetice de rugină și nu mai știi ce să faci ca să scapi de ele. Nu te teme, pentru că soluția potrivită este bicarbonatul de sodiu. Acest element surpriză este rezolvarea tuturor problemelor care pot apărea în gospodărie.

Cum scoți petele de rugină cu bicarbonat de sodiu

Rugina apare peste tot, din păcate, fie că vorbim de tacâmuri, tigăi, farfurii, gresie și faianță.

Și că tot vorbeam de tigăi, nici măcar cele mai bune și scumpe dintre ele nu sunt scutite de apariția ruginii. Da, chiar dacă le speli cu atenție și le freci cu peria de sârmă. Soluția salvatoare e chiar în cămara ta. E vorba despre cartofi cruzi și bicarbonat de sodiu. Nu, nu e nicio glumă. Vrei să știi cum funcționează?

Ai nevoie de un cartof, detergent lichid de vase sau bicarbonat de sodiu și puțin efort. Se taie cartoful în două. Se înmoaie în detergent de vase sau bicarbonat de sodiu și se freacă, insistent, zonele atacate de rugină. Tai câte o felie din cartof, pe rând, și repeți procesul până când petele dispar definitiv.

Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de rugină. Cum poți să obții rezultate uimitoare
Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de petele de rugină. Cum poți să obții rezultate uimitoare

În cazul în care nu ai un cartof la îndemână, poți folosi doar bicarbonatul de sodiu pentru a curăța petele. Tot ce trebuie să faci este să aplici praful peste petele în cauză și, apoi, freci cu o periuță de dinți metalul, până devine curat și petele de rugină dispar.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale care curăță rugina și alte substanțe de pe diferite obiecte și suprafețe din locuința ta. Care este secretul? Are proprietăți antimicrobiene și abrazive care ajută la îndepărtarea ruginii, aducând metalul afectat la starea sa inițială.

Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

Secretul este să pui în cuva mașinii de spălat o cană cu oțet. Apoi, pornește mașina la 90 de grade și las-o să spele în gol. Oprește-o după câteva minute și las-o o oră cu ușa deschisă. Când speli 3,5 kg de rufe, adaugă în compartimentul pentru detergent patru pliculețe de sare de lămâie. Ea ajută la îndepărtarea ruginei, dar și pentru împrospătare și igienizare.

Dacă asta nu te-a convins, atunci un alt truc este să încălzești un litru de oțet pe care mai apoi să-l torni în cuvă. Peste amestec se adaugă un pliculeț de bicarbonat de sodiu. Pornește mașina la un program scurt la o temperatură maximă.

Cum cureți mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu
Cum cureți mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu

La ce se mai folosește bicarbonatul de sodiu

Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de ulei de cocos şi masează-te bine pe faţă. Dacă ai tenul foarte gras, încearcă să îţi prepari o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu şi apă. Foloseşte masca asta o dată pe săptămână şi îți garantăm că tenul tău va fi curat și strălucitor.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de punctele acelea negre, care sunt tare inestetice. Cum procedezi? Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în jumătate de linguriţă de apă caldă, astfel încât să obţii o pastă groasă. Întinde-o cu grijă pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de deodorant natural. Dacă te irită antiperspirantele din comerț, tapotează pielea subrațului cu bicarbonat de sodiu aplicat pe o cotonetă. Substanța te protejează împotriva mirosului neplăcut.

Urmăriți Impact.ro și pe