Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de urmele de grăsimi. Trucul simplu și eficient

Diana Radu 15.04.2020, 13:56
Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de urmele de grăsimi. Trucul simplu și eficient

Cele mai dificile pete de curățat sunt cu siguranță cele de grăsime. Ei bine, acest lucru va deveni floare la ureche cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Mai mult, poți folosi acest ingredient magic pentru a curăța ferestrele, gresia, cada, frigiderul, cuptorul, etc.

Cum elimini urmele de grăsimi cu bicarbonat de sodiu

Pentru a elimina urmele de grăsime vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, sare și detergent lichid de vase. Cele trei ingrediente se amestecă până când se obține o pastă omogenă. Soluția obținută se aplică pe pată și să lasă timp de 3-5 minute să acționeze după care se freacă cu un burete abraziv, iar apoi se șterge cu o lavetă umedă și curată. Acest amestec poate fi folosit pentru petele de grăsime de pe gresie, faianță, aragaz, frigider și hotă. Rezultatele vor fi uimitoare.

bicarbonat de sodiu, pete de grasime
Cum elimini urmele de grăsimi cu bicarbonat de sodiu

În cazul în care vreți să curățați aragazul cu bicarbonat de sodiu, tot ce trebuie să faceți este să presărați din abundență bicarbonat de sodiu pe suprafețele dorite. Peste se pulverizează apă și se lasă soluția să acționeze peste noapte. A doua zi se freacă aragazul cu un burete umed, după care se șterge cu lavetă.

Pentru curățarea podelelor se prepară o soluție alcătuită din jumătate de ceașcă de bicarbonat cu sodiu și o jumătate de găleată de apă caldă. Apoi se introduce mopul, buretele sau cârpa în soluția obținută și se șterge suprafața dorită. Dacă mai există pete pe podea puteți adăuga și suc de lămâie peste bicarbonat.

De asemenea, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți curăța inclusiv covoarele. În acest sens, se prepară un amestec cu bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oțet alb și o lingură de detergent de haine. Soluția obținută se pulverizează pe covor și să lasă să acționeze între 5 și 10 minute înainte de a freca covorul cu o perie.