Meteorologii au actualizat prognoza. ANM anunță cod galben de viscol în această noapte

Beatrice Dumitru 11.02.2023, 13:10
Meteorologii au actualizat prognoza. ANM anunță cod galben de viscol în această noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă și duminică. Cerul va fi variabil ziua, însã noaptea se va înnora treptat, la început în vest şi nord, apoi şi în restul teritoriului. Meteorlogii au emis cod galben de viscol în această nopate.

Zonele pentru care a fost emis cod galben

Update, ora 13:10. Meteorologii au emis un cod galben de viscol pentru zonele montane înalte. Avertizarea intră în vigoare sâmbătă seară la ora 20.00 și va fi valabilă până duminică, ora 10.00.

Astfel, în Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge. Temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60-80 km/h și vor fi perioade cu viscol, transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Știrea inițială

Gerul a predominat în România în această săptămână. La Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din România, mai este supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute care se înregistrează aici în fiecare an, s-au înregistrat, vineri 10 februarie, minus 29 de grade Celsius. Cât timp va mai fi ger.

ANM a anunţat prognoza pentru weekend. Gerul persistă în mare parte din țară. Dimineaţa de sâmbătă va fi geroasã în majoritatea zonelor, apoi se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în perioada anterioarã. Cerul va fi variabil ziua, însã noaptea se va înnora treptat, la început în vest şi nord, apoi şi în restul teritoriului. Va ninge slab, pe arii relativ extinse, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Moldova şi izolat în restul teritoriului.

Meteorologii au emis prognoza pentru zilele de weekend. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică
Gerul va persista în România.

În a doua parte a nopţii, în extremitatea de vest a ţãrii şi în nord-est, vor fi posibile şi precipitaţii mixte cu depuneri de polei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime, semnificativ mai ridicate decât în nopţile precedente în special în jumãtatea de nord, vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -11 şi 0 grade. Izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo pentru duminică, 12 februarie 2023

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în estul, sudul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii: sub formã de ninsoare la munte, predominant ninsoare în Transilvania şi mixte în rest, putând favoriza dimineaţa şi noaptea depuneri de polei.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 1 grad, mai scãzute, spre -15 grade în depresiuni. Dimineaţa, dar mai ales în cursul nopţii, pe alocuri se va semnala ceaţã asociatã cu chiciurã.

Noaptea de duminică spre luni va fi una geroasă, pentru că mai ales în zonele centrale și nordice, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme geroasă cu minime sub -15 grade Celsius.

Vremea în București, în weekend

Sâmbătă, vremea va fi foarte rece la începutul zilei, apoi se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în perioada anterioarã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului când vor fi posibile ninsori slabe. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -7…-4 grade şi se va înregistra în prima parte a nopţii.

Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile ninsori slabe, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -6…-3 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...