Meteorologii anunţă furtuni, temperaturi scăzute şi ploi în aproape toată ţara. Când începe urgia

Nicu Stan 10.06.2021, 18:05
Meteorologii anunţă furtuni, temperaturi scăzute şi ploi în aproape toată ţara. Când începe urgia

Meteorologii anunţă furtuni, temperaturi scăzute şi ploi în aproape toată ţara. Când începe urgia și cât va ține, citiți în articolul de mai jos.

Prognoza ANM pentru următoarele 3 zile. Meteorologii anunță urgia. Când vine căldura

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunţat furtuni, temperaturi scăzute şi ploi în aproape toată ţara. Astfel, ANM a emis un Cod galben de furtuni, valabil joi între orele 12.00-23.00, pentru nu mai puțin de 31 de județe. Veștile rele continuă, meteorologii anunțând nu mai puțin de trei zile de ploi torențiale, cu vijelii și grindină.

Astfel, pe parcursul zilei de joi, 10 iunie, în Oltenia, Maramureş, nordul Moldovei, local în Muntenia şi în Transilvania, şi în zonele montane se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosfericã accentuată ce se va manifesta prin ploi torenţiale, frecvente fulgere, vijelii şi grindină.

Meteorologii ANM au emis un cod galben de furtuni
Meteorologii ANM au emis un cod galben de furtuni

Ploile vor fi abundente în unele locuri

În plus, în intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40 de litri pe metrul pătrat.

De avertizarea meteorologică ANM sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Bacău, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Vreme urâtă până duminică

Veștile proaste sunt că vremea se menține urâtă până duminică. Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică ce anunță perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi ce vor căpăta și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat grindină.

Aceste fenomene meteorologice, urâte de mai toți românii, se vor semnala și în zilele de joi, vineri și sâmbătă, respectiv 10, 11 și 12 iunie, cu precădere după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul României.

Sâmbătă ploile cuprind toată țara

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, 12-13 iunie, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile țării.

Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de ploaie vor depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, chiar 25-50 de litri pe metrul pătrat.

Cum va fi vremea în București

De asemenea, potrivit ANM, în intervalul joi-duminică, mai ales în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Capitală.

Ploile vor avea și caracter torențial, conform ANM, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5-10 litri pe metrul pătrat și izolat posibil peste 15-20 de litri pe metrul pătrat, conform prognozei meteo.