Meteo, vineri, 6 august 2021. Alertă meteo pentru toată țara. Vijelii și grindină, la început de weekend

Nicu Stan 06.08.2021, 08:00
Meteo, vineri, 6 august 2021. Alertă meteo pentru toată țara. Vijelii și grindină, la început de weekend

Meteo, vineri, 6 august 2021. Alertă meteo pentru toată țara. Vijelii și grindină, la început de weekend. Temperaturile se domolesc simțitor, iar vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord-est, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor înregistra ploi, însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo ANM pentru weekend. Unde va fi caniculă, unde va da grindină

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 6 august 2021. Este alertă meteo pentru toată țara de la meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie. Începem weekend-ul cu vijelii și grindină.

Conform prognozei ANM, vor exista perioade în care fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova, unde este posibil să apară vijelii şi grindină. De asemenea, pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25-40 de litri pe metrul pătrat.

Meteorologii ANM au anunta ploi in mai multe zone din tara
Meteorologii ANM au anunta ploi in mai multe zone din tara

Ce temperaturi vor fi astăzi

În restul României cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploi va fi redusă. În plus, vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea teritoriului, în timp ce la munte va sufla tare.

De asemenea, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 22 de grade Celsius, mai mici în depresiuni. Potrivit meteorologilor ANM, spre sfârşitul nopţii se va forma izolat ceaţă.

Cum va fi vremea în București

Valorile termice sunt în scădere, iar în cursul zilei, temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi posibile ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, după care cerul va deveni variabil. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade Celsius, iar cea minimă de 17-19 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 7 august

Valorile termice vor fi în creştere uşoară, însă se vor menţine agreabile în majoritatea zonelor, cu excepția Olteniei şi sudul Munteniei, aici vremea continuând să fie călduroasă. Ploi slabe, de scurtă durată se vor semnala izolat în Maramureş şi la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.  La sfârşitul nopţii, izolat, în special în zonele depresionare, își va face apariția ceaţa.

Vremea în București sâmbătă, 7 august

Vremea va fi frumoasă și călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15-18 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 8 august

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi sud-vestice va fi caniculă, ceea ce va duce la disconfort termic ridicat. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări seara şi noaptea în vestul României, unde va creşte probabilitatea pentru ploi şi descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor oscila între 29 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 7-8 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24-25 de grade Celsius în Dealurile de Vest. Spre dimineață, în zonele depresionare, izolat se va forma ceaţă.

Cum va fi vremea în București duminică, 8 august

Vremea va fi călduroasă în Capitală, cu temperaturi în creştere. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 19-20 de grade Celsius.