Meteo România. Ce se va întâmpla noaptea în perioada următoare. Anunțul directorului ANM

Iancu Andreea, Gabriel Alexandru 13.12.2021, 12:00
Meteo România. Ce se va întâmpla noaptea în perioada următoare. Anunțul directorului ANM

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada următoare, după ce directorul ANM a transmis că temperaturile vor scădea semnificativ. Iarna se instalează așadar în România, luna decembrie fiind caracterizate de valori ale termometrelor cu mult mai reduse decât cele de până acum. Potrivit specialiștilor, vom putea știi și când va ninge în țara noastră, dar și ce se va întâmpla noaptea în perioada următoare. Prognoza meteo pentru România se anunță una cu vreme rece și precipitații sub formă de ninsoare. Iată ce regiuni ale țării vor fi afectate.

Prognoza meteo pentru perioada următoare, în România

Vremea se anunță a se răci treptat în zilele ce urmează în toată țara. Începând din 13 decembrie 2021, temperaturile vor începe să scadă de la o zi la alta, astfel că spre finalul săptămânii am putea descoperi și regiunile în care va apărea prima ninsoare. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, în direct la Antena 3, care va fi prognoza meteo pentru perioada următoare în România.

Astfel, potrivit specialistului, vremea se răcește, în special în sud-estul țării, unde vor fi semnalate temperaturi de 10-11 grade Celsius. Începând de marți, termometrele nu vor mai urca mai mult de 6-7 grade Celsius, chiar și în București. Pe parcursul nopții și al dimineților, valorile de temperatură vor fi în general negative, cu excepția litoralului, unde se vor semnala 1-2 grade Celsius.

O vreme în răcire, inclusiv în partea de sud-est a ţării. (…) Vor fi cel mult 10-11 grade în extremitatea de sud-est a ţării, după care, de marţi, valorile maxime nu vor mai depăşi, la scara întregii ţări, 6-7 grade Celsius, inclusiv în Capitală. Nopţile şi dimineţile vor fi reci, temperaturi preponderent negative în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului unde vom avea minime de cel mult 1-2 grade Celsius, iar în zonele depresionare este posibil să înregistrăm valori chiar de până la -7 grade Celsius, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Prognoza meteo în România pentru perioada următoare
Prognoza meteo în România pentru perioada următoare

Când vom putea admira prima ninsoare în țara noastră

Reprezentantul ANM a dezvăluit și cum va fi vremea în perioada următoare, dezvăluind când am putea să ne bucurăm de primii fulgi de zăpadă. Deocamdată, valorile indicate de termometre sunt normale pentru această perioadă a anului, în special în regiunile sudice ale țării. Pe de altă parte, în zona de nord a României, o masă de aer rece ar putea scădea temperaturile până la -5 grade Celsius.

În mod obişnuit, la acest moment, ar trebui să înregistrăm valori minime sub zero grade Celsius, iar la nivelul maximelor, de asemenea, între zero şi până la 5-6 grade Celsius. Aşadar, ne apropiem în bună parte din ţară, mai ales în partea de sud şi sud-est de ceea ce ar fi normal. Rămânem în continuare pe o masă de aer mai rece, în special în jumătatea nordică a ţării unde este posibil să înregistrăm valori sub 5 grade Celsius la nivelul maximelor. La această oră, în partea de vest, centru şi nord, maximele nu au depăşit cinci grade, a precizat specialistul ANM.

Totodată, ninsorile se vor remarca în special în regiunile montane, la altitudini de peste 1700 de metri. În restul țării, local în zona de est, sud-est și centru, nord, vor crește posibilitățile de ploaie. Există, de asemenea, avertizări meteo de cod portocaliu de precipitații. Vremea va continua să se păstreze închisă, cu ploi ce se extind în mai multe regiuni ale României.

Va mai ninge în zona montană, mai ales la altitudini mai mari de 1700 de metri, acolo unde vor fi predominante precipitaţiile sub formă de ninsoare. În restul ţării, local în partea de est, sud-est, chiar centru şi nord, vor mai fi posibile ploi. Trebuie să menţionăm, pentru că aţi arătat ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore, mai ales în zonele în care am avut o avertizare meteo de cod portocaliu pentru cantităţi mari de precipitaţii, am avut valori care au depăşit în zonele submontane 50-70 de litri pe metru pătrat.

Au fost valori care au depăşit norma climatologică a unei luni decembrie în ţara noastră. Săptămâna va fi caracterizată în continuare de un aspect al vremii închis, cu ploi în extindere, mai ales de la mijlocul săptămânii, dar şi cu precipitaţii sub formă de ninsoare, mai ales în zona de munte, a explicat directorul ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...